Gheorghe Ciuhandu răspunde atacurilor actualului primar: „Are o atitudine infantilă, e lipsit...

Gheorghe Ciuhandu răspunde atacurilor actualului primar: „Are o atitudine infantilă, e lipsit de responsabilitate” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Actualul primar al Timișoarei continuă să arunce vina pe fosta administrație pentru propriile nereușite. Deși au trecut mai bine de șase ani de când nu mai este edil-șef, Gheorghe Ciuhandu rămâne ținta preferată a cei care sunt acum la conducerea orașului de pe Bega.

„Omul (n.r. – actualul primar al Timișoarei) nu are tăria să își recunoască incompetența sau neputința de a rezolva niște chestiuni și invocă greaua moștenire. Mai concret, mă nominalizează pe mine, iar asta e o atitudine infantilă, e lipsă de responsabilitate din partea, totuși, a unui intelectual. Aroganța nu îi face bine”, a spus Gheorghe Ciuhandu, invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Pe de altă parte, atunci când se inaugurează fie și un mic proiect, actualul edil-șef de pe Bega încearcă să acapareze lumina tuturor reflectoarelor. „Își asumă toate meritele, iar atunci când are nevoie de o scuză își găsește alibiul și mă nominalizează. Cred că am ajuns un fel de obsesie pentru el. Eu nu m-am legat niciodată de antecesorul meu. Am considerat că este sub demnitatea mea ca să găsesc vinovați în altă parte. I-aș recomanda să privească mai mult spre viitor, nu spre trecut”, a declarat Gheorghe Ciuhandu, fost primar al Timișoarei.

Invitatul PRESSALERT LIVE a spus că actualul primar „nu are niciun merit în chestiunea Capitalei Culturale Europene”. „Noi am înființat asociația la finele lunii septembrie 2011 și mă număr printre membrii fondatori. Dorința mea era ca această inițiativă să fie un element de solidaritate și de mobilizare. Nimic politic.


Din fericire, doamna Neumann împreună cu echipa au principalul merit. Se poate extinde asociația, dar nu înseamnă că actualul primar să-și aroge merite pe care nu le are”, a specificat Gheorghe Ciuhandu.

Majoritatea celor care au o opinie diferită devin ținta atacurilor virulente din partea actualului primar, inclusiv Gheorghe Ciuhandu. „Relația noastră este compromisă. Acest mod de a se manifesta e o rușine pentru Timișoara. Ca un actual primar să atace așa un fost primar, în contextul în care a moștenit o sumedenie de proiecte pe care le-am planificat, e inadmisibil”, a transmis fostul primar al Timișoarei.

Jignirile la adresa jurnaliștilor din presa locală au ajuns subiect de presă la nivel internațional. „Aceste atitudini îl descalifică. Sunt chestiuni total neavenite și crează un precedent extrem de periculos într-un astfel de oraș, unde s-a luptat pentru libertate. Este impardonabil, iar atitudinea presei o găsesc întemeiată. Trebuie să știi că nu ești perfect, mă refer la modul general…”, și-a prezentat Gheorghe Ciuhandu punctul de vedere.

Ciuhandu a fost acuzat de primarul Timișoarei de „imobilism”, pentru anii în care a condus primăria. „Cred că vorbește în nume propriu. Imobilismul i se datorează lui. Nu s-a făcut nimic în al doilea mandat, iar în primul sunt chestiuni moștenite”, a replicat invitatul PRESSALERT LIVE. Tot la capitolul reproșuri se numără și acceptarea în Timișoara a unui important investitor, Continental. „Acest om vorbește în necunoștință de cauză. Au fost investiții care au atras ca bulgărele de zăpadă alte investiții în Timișoara”, a opinat Ciuhandu, aflat în studioul HDV.

Când ocupa funcția de primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu avea defavorul de veni dintr-un partid mic, PNȚCD, fără prea mare deschidere pentru banii veniți de la București. Totuși, prin anumite alianțe politice pe plan local, explică Ciuhandu, se încercau deschiderea unor uși. Spre deosebire de ceilalți primari, actualul edil a refuzat o întâlnire cu prim-ministru României. „E o mare greșeală și o desconsiderare a calității funcției de prim-ministru. Trebuie să depășești că nu-ți convine de ea pentru că provine din alt partid”, a conchis Gheorghe Ciuhandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.