Metodele traficanților de migranți de a-i face ”invizibili” pe transfugii care vor...

Metodele traficanților de migranți de a-i face ”invizibili” pe transfugii care vor să ajungă în spațiul Schengen FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>Polițiștii de frontieră timișeni au avut parte de o surpriză, după miezul nopții. Oamenii legii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat șase persoane din Iran care încercau să treacă ilegal granița, ascunse într-un loc special amenajat al unei rulote.

Era 01.45, atunci când șoferul iranian de 43 de ani, posesor al unui document de refugiat emis de autoritățile din Suedia, însoțit de un suedez de origine iraniană în vârstă de 39 de ani, s-au prezentat la vama Cenad. Polițiștilor de frontieră însă li s-a părut suspect autovehiculul.

În partea laterală a rulotei, într-un compartiment improvizat, aceștia au descoperit trei bărbați, două femei și un minor. În urma verificărilor s-a stabilit că sunt iranieni cu vârste cuprinse între 28 și 38 de ani, respectiv un minor de 15 ani. Migranții au declarat că încercau să ajungă în vestul Europei, însă au recurs la o astfel de metodă pentru că nu aveau documente valabile.

Au fost întocmite dosare penale sub aspectul aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului și pasagerei, pentru trafic de migranţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.