Ne așteaptă trafic cu nervi la Timișoara. Lucrările la podurile Dragalina și...

Ne așteaptă trafic cu nervi la Timișoara. Lucrările la podurile Dragalina și Eroilor încep în paralel

0
DISTRIBUIȚI

Vara anului 2017 a stat sub semnul traficului greoi la Timișoara. Șantierele deschise în paralel pentru lărgirea Pasajelor Jiul și Popa Șapcă au sufocat circulația prin centrul capitalei Banatului. Șoferii care credeau că în vara lui 2018 se vor plimba nestingheriți prin oraș s-au înșelat însă amarnic. Imediat după Paști, reprezentanții Primăriei Timișoara vor da drumul lucrărilor de reabilitare a Podurilor Dragalina și Eroilor.

„Am vorbit despre asta și am explicat ce pod frumos vom avea. Se va face lărgirea la patru benzi standard cu linie de tramvai inclusiv cu fâșii de iarbă cu trotuare și piste de biciclete pe ambele părți. Vă aduc la cunoștință că nu am dat ordinul de predarea a amplasamentului la Podul Dragalina pentru că nu a fost vremea bună.


S-a închis licitația pentru Podul Eroilor. Câștigător este asocierea Super Construct, în asociere cu Pod Proiect, care a proiectat Podul Jiul. Suma plafon cu care s-a scos proiectul la licitație a fost de 4.170.356, dar lucrarea s-a adjudecat la suma de 3.101.866 de lei”, a anunțat primarul Nicolae Robu, astăzi, în cadrul conferinței de presă săptămânale de la Primăria Timișoara.

„Săptămâna viitoare vom preda amplasamentul, dorim să înceapă lucrările cât mai repede. Doresc să vă spun că va fi un pod spectaculos. Acum știți cât e de lat, o bandă pe sens și linii de tramvai pe mijloc. Am vrut să facem două linii auto pe sens încălecând liniile de tramvai, dar nu s-a putut, pentru că este atât de îngust încât ieșeam din standarde. O să îl facem cu două benzi standard pe sens, cu linii de tramvai separate, cu fâșii separatoare între liniile de tramvai și carosabil pe ambele sensuri. Acolo vom avea un covor de iarbă între linii și carosabil și, pe lângă toate acestea, vom avea piste de biciclete de doi metri și trotuar și pe o parte, și pe alta, deci va fi un pod foarte, foarte larg. Noi nu spunem că facem un pod nou, dar lucrările înseamnă practic realizarea încă a unui pod”, a declarat primarul Timișoarei săptămâna trecută, atunci când anunța finalizarea licitației pentru Podul Dragalina.

Întrebat dacă lucrările la ambele poduri vor începe simultan, primarul a confirmat ipoteza presei. „Vom începe aproximativ deodată. Cea mai mare parte a lucrărilor se vor desfășura deodată. Nu vă pot spune exact când începe pentru că depinde de vreme, dar estimez că într-o săptămână sau două vom preda amplasamentul. Imediat după Paști vremea va fi bună și sper că vom putea să predăm amplasamentele și va putea trece la organizarea de șantier. Repet, vom avea grijă să se producă o perturbare cât mai mică a traficului, dar o perturbare va fi”, a mai adăugat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.