Parlamentarii PNL Timiș, blânzi cu primarul Robu după comentariile jignitoare la adresa...

Parlamentarii PNL Timiș, blânzi cu primarul Robu după comentariile jignitoare la adresa jurnaliștilor VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

Cu rezerve şi cu eufemisme, aşa au comentat parlamentarii PNL Timiş atacurile extrem de dure la adresa presei locale făcute de liderul filialei judeţene şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Întrebaţi de PRESSALERT.ro cum comentează catalogarea jurnaliştilor din Timişoara drept paraziţi sociali, prostituate sau personaje care trăiesc din taxe de protecţie, deputaţii Marilen Pirtea, Pavel Popescu şi Ben-Oni Ardelean au oferit răspunsuri prin care au condamnat, în termeni blânzi, comportamentul şefului lor de partid. De remarcat este faptul că niciunul din cei trei nu a pomenit numele şefului său de partid în timpul răspunsului.

Marilen Pirtea a declarat că „eu nu sunt de acord cu generalizările în ansamblu. Nu putem spune că toți profesorii sunt slabi, că toți elevii copiază, că toți profesorii sunt excepționali, că toți ziariștii sunt buni sau sunt răi, de aceea cred că particularizarea lucrurilor este necesară. Nu cred că o atitudine tensionată între orice instituție publică sau politică în general este constructivă. Presa în general este o instituție în ansamblu care trebuie să transmită către cetățeni ceea ce au de comunicat diferite entități, în speță partea politică, de aceea un parteneriat este mai mult decât necesar, este binevenit și dialogul este cel care trebuie să ducă la o astfel de atitudine.


Orice altceva în afară de ceea ce am spus nu este o atitudine corectă”.

La rândul său Pavel Popescu a comentat că „vizavi de aceste afirmații, în primul rând tot ceea ce ține de activitatea mea parlamentară îmi asum și sunt responsabil de ceea ce fac și spun. Pe de altă parte, tot ceea ce ține de relația presă – partid în ansamblul ei nu intră în atribuțiile mele ca parlamentar de Timiș. (…) Părerea mea este că orice lucru negativ, orice comunicare negativă din orice direcție nu este binevenită și că cel puțin în județul din care facem noi parte cu toții avem datoria de a nivela această comunicare și de a reuși să fim un exemplu conform sintagmei Banatul e Fruncea”.

Ben Oni Ardelean a subliniat că a mai abordat acest subiect şi imediat după ultimele atacuri la adresa presei. „Eu personal m-am pronunțat pe povestea asta și am spus că eu sunt un om de echilibru și am demonstrat asta de atâția ani în spațiul public care cred că întotdeauna trebuie să fim decenți și de o parte și de alta și de alte părți, adică nu cred că doar presa și politicul sau administrativul este formula de joc aici și pe de cealaltă parte trebuie să stăm lângă adevăr. Orice fel de proliferare a neadevărului în spațiul public trebuie să fie arătată cu degetul punctual, fără generalizări și aici sunt de acord cu colegul meu rectorul Pirtea. Cred că este important ca în același timp să păstrăm o viziune de construcție că până la urma urmei și presa și politicul și administrația trebuie să conlucreze pentru binele societății și dacă nu facem asta avem o mare problemă de viziune pentru viitor și cred că astea sunt reperele mari de dialog. În afara acestor repere pot să existe tot felul de deviații, care mai devreme sau mai târziu sunt taxate de ambele părți”, a spus deputatul liberal.

2 COMENTARII

  1. Dar despre cine ia sponzorizat campania domnului parlamentar Ben-Oni Ardelean in anul 2012 nu il intreaba nimeni? oare, chiar a platit din bani dumnealui sau ia fost sponzorizata de catre terti oamenii de afaceri?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.