Propunerea unui deputat USR de Timiș pentru conducerea companiei TAROM

Propunerea unui deputat USR de Timiș pentru conducerea companiei TAROM

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul USR Timiş Cătălin Drulă lansează o idee care, spune el, ar putea duce la extinderea activităţii Aeroportului Internațional ”Traian Vuia” Timişoara. Acesta susţine că a făcut o cerere către directorul TAROM prin care îi propunea să preia cursele Timişoara –Iaşi şi Timişoara- Cluj-Napoca, după ce compania Blue Air a renunţat la serviciile pe care le presta pe Aeroportul Timişoara.

„Am aflat cu bucurie că TAROM a decis să preia aceste rute între Timișoara și Iași și Timișoara și Cluj la care fostul operator compania Blue Air a renunțat. Eu am trimis în 5 februarie o scrisoare către directorul TAROM în care îl rugam să analizeze exact oportunitatea introducerii acestor rute.


Am avut atunci câteva argumente tehnice și economice și anume că există o cerere certă pentru această rută, din câte am înțeles media fostului operator era de 50-60 de pasageri per segment, adică per zbor. TAROM are un avantaj competitiv, are cea mai bună aeronavă pentru a deservi această rută, ceilalți operatori având numai avioane mari, pe care nu le-ar fi umplut la acest nivel de cerere. De asemenea, TAROM are prezență pe Aeroportul Timișoara, are birou, agenție, personal de sol, și la fel și la Iași, și la Cluj și ar fi unicul operator. Astea ar fi argumentele pe care le-am trimis atunci. Nu cred în măsuri anti-economice în care politicienii cer sau solicită imperativ sau impun chestiuni care pot să nu fie profitabile, de aceea, cererea mea a fost de a face o analiză de oportunitate și se pare că a rezultat în ceea ce credeam eu, că aceste curse ar fi profitabile”, a declarat Drulă în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a explicat şi recent i-a trimis directorului TAROM o cerere prin care îi solicită să analizeze posibilitatea transformării Timişoarei în hub TAROM.

„Ce înseamnă asta? Înseamnă poziționarea unei aeronave în mod permanent aici. Asta se întâmplă deja la Iași. Asta înseamnă că TAROM poate opera curse externe direct de la Timișoara, ceea ce cred că ar aduce beneficii economice semnificative pentru că ar asigura legătură directă cu hub-ul Sky Team care leagă Amsterdamul sau Parisul. Ar putea fi un beneficiu foarte mare pentru Timișoara să aibă o legătură directă cu Sky Team. Cred că și pentru TAROM ar însemna o creștere a numărului de pasageri. Din nou, propunerea este făcută pentru analiză. Nu cred în intervenții de la centru”, a adăugat Drulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.