ASU Politehnica, parte dintr-o inițiativă europeană de promovare a fotbalului în rândul...

ASU Politehnica, parte dintr-o inițiativă europeană de promovare a fotbalului în rândul persoanelor cu dizabilități

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica Timișoara s-a alăturat ediției 2018 a Week of Action, un program al Centre for Acces to Football in Europe (CAFE), organizație care-și propune promovarea fotbalului în rândul persoanelor cu dizabilități. La Timișoara membrii Fundației Ceva de Spus vor fi spectatori la jocul de sâmbătă al ”Băieților în ghete” cu Academica Clinceni. De asemenea clubul alb-violet din B își propune să vină, prin diferite inițiative, în sprijinul fanilor cu handicap.

Mesajul campaniei e ”Fotbal Total – Acces Total” și se desfășoară în peste 20 de țări din Europa. Organizația CAFE își propune să se asigure că persoanele cu dizabilități pot avea locul lor în lumea fotbalului: de la statutul de spectator, jucător, antrenor, administrator, voluntar și până la cel de persoană cu capacitate de decizie.


ASU Poli se alătură astfel unor cluburi precum Dinamo Kiev, FC Barcelona, Lyon, PSG sau Werder Bremen, care au găzduit evenimente cu ocazia Week of Action 2017. În acest an se sărbătorește accesul persoanelor cu dizabilități în lumea fotbalului în perioada 3-11 martie.

Cu această ocazie elevii lui Bogdan Andone îi vor avea ca invitați pe cei de la Fundația Ceva de Spus sâmbătă, ora 12.30, la meciul cu Clinceni. Liderul grupului va fi cunoscutul suporter alb-violet Andrei Gerber (foto, în vechiul fotoliu rulant), care a fost ajutat inclusiv de sportivi și cluburile sportive din oraș să-și procure un fotoliu rulant modern. ”Sâmbătă el va veni alături de colegii săi și le va fi ”profesor” în fenomenul de pe Știința!”, se arată în comunicatul de pe site-ul lui ASU Poli. De altfel, pagina oficială a Politehnicii se va modifica pe viitor și se încearcă implementarea unei secțiuni destinate persoanelor cu deficiențe de văz.

”Clubul nostru își propune pe această cale să aibă o serie de inițiative menite să faciliteze accesul persoanelor cu dizabilități la evenimentele sportive pe care le organizăm, asigurându-le cele mai bune condiții și o experiență a unei zile de meci de neuitat! În perioada următoare dorim să organizăm întâlniri cu membrii Fundației Ceva de Spus în cadrul cărora să identificăm problemele pe care aceștia le-ar putea întâmpina în participarea la evenimentele sportive și modalități de a le rezolva”, se mai arată în anunțul clubului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.