Şeful CJ Timiş: „Reafirm cu toată tăria angajamentul de a construi un...

Şeful CJ Timiş: „Reafirm cu toată tăria angajamentul de a construi un stadion nou pe locul «bătrânului» Dan Păltinișanu”

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Timiș vrea cu orice preț să demoleze Stadionul Dan Păltinișanu. Deși anunțul făcut de social-democratul Călin Dobra a stârnit nemulțumirea microbiștilor din capitala Banatului și chiar pe cea a primarului Timișoarei, Dobra anunță, printr-o postare pe Facebook, că nu dă înapoi.

„Reafirm cu toată tăria angajamentul de a construi un stadion nou pe locul «bătrânului» Dan Păltinișanu. Ca proprietar, Consiliul Județean Timiș va demara un proiect integrat în cadrul căruia va fi stipulat în mod clar faptul că demolarea și noua construcție vor fi în același pachet, iar licitația va fi lansată pe aceste coordonate, adică demolarea va fi doar o etapă din construcția stadionului. Potrivit raportului de evaluare pe care l-am solicitat, starea de degradare a tribunelor este avansată, așa cum se poate observa cu ochiul liber, și nu ne putem asuma riscul de a pune în pericol siguranța spectatorilor.


În plus, nu ne permitem să alocăm milioane de euro pentru o eventuală «cosmetizare», iar intenția mea este de a avea o arenă nouă, modernă și multifuncțională, ca în țările civilizate”, a scris Dobra pe Facebook.

Şeful Cj Timiş spune că îi înţelege pe toţi cei care privesc cu nostalgie demolarea arenei construite în anii ’60, însă în acelaşi timp este de părere că mulţi din cei care se opun proiectului o fac din rea voinţă.

„Sunt exemple, chiar la noi în țară, unde societatea regreta nostalgic fosta arenă, și pot înțelege acest aspect, dar la fel de bine cred că poate observa toată lumea cât de mulțumiți de rezultat sunt cetățenii comunităților respective. Nu vreau să intru în polemici și discuții sterile şi vin în fața dumneavoastră cu o propunere clară și asumată: stadion nou pe amplasamentul actualei arene. Voi, cetățenii, veți putea evalua foarte curând cine produce doar circ – sunt aceeași demagogi care nu au făcut nimic pentru județ, au lansat doar jigniri și s-au opus din răsputeri tuturor proiectelor – și cine chiar dorește să dea o altă dimensiune județului nostru, rămas în urma altora tocmai din cauza dezbinării promovată de ani de zile. Vom construi în Timiş un stadion nou, o maternitate nouă, centura Timișoarei, un spital regional. Vă asigur de acest lucru!”, a mai subliniat Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.