Timișoara Saracens a plătit tribut convocărilor. Bănățenii au fost eliminați în semifinalele...

Timișoara Saracens a plătit tribut convocărilor. Bănățenii au fost eliminați în semifinalele Cupei României de CSM București

0
DISTRIBUIȚI
arhivă. Foto. Virgil Simonescu

Campioanei României îi va lipsi în 2018 cel puțin un trofeu din vitrină. Timișoara Saracens a ieșit din cursa pentru Cupa României după eșecul suferit pe arena ”Arcul de Triumf” cu CSM București, scor 22-27, în semifinale. Fără cei opt jucători selecționați la lotul național bănățenii au înregistrat și o repriză fără punct marcat.

Timișoara Saracens nu a început bine jocul de la București. În minutul 8 Sobota profită de o eroare defensivă și înscrie netalonat pentru 5-0. Faasen a mai pus două puncte pe tabelă și CSM-ul și-a continuat ofensiva. Una concretizată până la jumătatea reprizei cu încă șapte puncte.


De această dată Prunaru a punctat și mai lejer, pe zonă centrală. Cu zece minute înaintea pauzei gluma se îngroașă pentru oaspeți. Faasen mai adaugă trei puncte dintr-o penalitate iar bănățenii au rămas fără punct marcat într-o întreagă repriză.

La reluare au existat speranțe la o revenire prin eseul rapid marcat de Lemnaru (min. 43), dar Conache nu a transformat. Faasen a ratat și el o penalitate iar înainte de îndeplinirea unei ore de joc Conache găsește spațiul dintre bețe în urma unei lovituri de pedeapsă: 17-8. Timișoara nu a mai avut însă aceeași forță după eliminarea temporară dictată la Sabău (63). La nici un minut distanță Daniel Carpo, fostul bănățean abia intrat la CSM, culcă balonul în suprafața de țintă iar transformarea lui Bratu duce scorul la 24-8. Diferența a căpătat apoi proporții decisive în urma unei penalități concretizate de Barron. Minutul 73 aduce eseul lui Morrison iar cu transformarea lui Conache scorul devenea 27-15. Pe final timișorenii au forțat marcarea a cel puțin încă un eseu. Acesta a fost reușit în cele din urmă în prelungiri prin Apoua. Conache a transformat dar imediat s-a fluierat și finalul partidei.

Timișoara Saracens rămâne astfel doar cu noul baraj european și cu SuperLiga ca obiective primordiale în ediția 2017-18.

Timişoara Saracens: Militaru, Sabău, Pungea, Mureşan, Drenceanu (cpt.), Morrison, V. Rus, Stewart, Seniloli, Rose, Zaharia, Vl. Popa, Manumua, Lemnaru, Conache. Au mai intrat: Luitters, Mariș, Doyle, Samoa, Halalilo, Apoua. Antrenor: Sosene Anesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.