Veste mare pentru voleiul feminin bănățean: UVT Agroland și CSM Lugoj vor...

Veste mare pentru voleiul feminin bănățean: UVT Agroland și CSM Lugoj vor participa sigur în competițiile continentale

0
DISTRIBUIȚI
Foto. Agroland / Facebook

Confederația Europeană de Volei (CEV) a anunțat recent că România va prim practic ”cinci locuri plus unu” în următoarea ediție a cupelor europene. UVT Agroland se află momentan pe loc de Cupa Challenge iar CSM Lugoj, ultima clasată din play-off, ar intra de pe poziția a șasea în Cupa Balcanică, competiție care are ca premiu participarea tot în cea de-a treia competiție continentală.

La feminin, România este pe poziția a opta în clasamentul european, cu 222,33 puncte. Prin urmare a primit două locuri în Liga Campionilor (un loc în turul 4, un loc în faza grupelor), două locuri în Cupa CEV și un loc în Cupa Challenge.


Mai mult, locul 6 se poate califica și el în Challenge Cup. ”Agro” luptă cu șanse reale la un loc în Cupa CEV după cum arată clasamentul grupei de elită în acest moment: 1. CSM București 58 puncte (1 joc în plus), 2. Volei Alba Blaj 50 puncte, 3. Știința Bacău 41 puncte, 4. CSM Târgoviște 41 puncte, 5. UVT Agroland 38 puncte, 6. CSM Lugoj 20 puncte (1 joc în plus). Dacă lugojencele au mai evoluat într-o competiție oficială internațională pentru UVT Agroland prezența în Europa va fi o premieră, una venită chiar după primul an în elită.

În weekend formația de volei din Timișoara a evoluat în cuplaj la Lugoj cu echipa de pe Timiș. UVT Agroland a învins-o cu 3-1 pe Știința Bacău, în schimb, CSM-ul local a cedat, scor 2-3, în fața CSM-ului din Târgoviște. Cu ocazia acestor dueluri din runda 2 a zonei locurilor 1-6 formațiile timișene, vizitatoarele, cât și spectatorii, oamenii din lumea voleiului și nu numai au venit în sprijinul Alexandrei, o fetiță de 12 ani, care suferă de o malformatie arterio-venoasă hemifață stânga cu extensie intraorbitală stânga până la nivelul chiasmei optice, sindrom Wyburn-Mason, stenoză aortica subvalvulară. Suma totală adunată în urma campaniei ”Servim pentru Alexandra” este de 11.825 de lei și 110 euro. Cei care doresc să o sprijine în continuare pe Alexandra pot face donații în conturile: Cuza Ileana-Olguța: RO48RZBR0000060010042715 – cont în lei; RO61RZBR0000060020022811 – cont în euro. Cei care doresc detalii, o pot contacta pe mama Alexandrei la numărul de telefon: 0724.188.849.

Miercuri, UVT Agroland joacă de la ora 16.30 (Digi) pe terenul grupării din Târgoviște, în runda a treia din play-off. În timp ce CSM Lugoj evoluează în aceeași zi, dar de la ora 18.00, în fief-ul campioanei din Blaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.