Alina Gorghiu: modificarea Legilor justiției, în atenția Comisiei de la Veneția

Alina Gorghiu: modificarea Legilor justiției, în atenția Comisiei de la Veneția

0
DISTRIBUIȚI

Anunț important făcut de senatoarea PNL Timiș Alina Gorghiu pe Facebook. Legile justiției, modificate de majoritatea PSD-ALDE, vor fi analizate de Comisia de la Veneția, care va da un aviz negativ sau pozitiv, cu rol consultativ.

„Da, am reușit! Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei sesizează Comisia de la Veneția pentru a se da un aviz cu privire la legile justiției din România! În urma solicitării pe care am făcut-o în luna martie în numele PNL, am reușit să obținem de la Strasbourg ceea ce în țară ne refuzau Liviu Dragnea și majoritatea PSD-ALDE: vom avea o opinie înalt calificată și dedicată democrației referitoare la modificările propuse acum la legile justiției! Frumos este că după dezbaterile de azi din Comisia de Monitorizare a APCE a fost dat un vot în unaimitate pentru sesizarea Comisiei de la Veneția pe legile justiției din România.


Așa de convingătoare a fost cererea noastră, argumentele experților și așa de mare îngrijorarea față de aceste legi!”, a scris Alina Gorghiu Pe Facebook.

Gorghiu spune că majoritatea PSD ALDE trebuie să dea dovadă de transparență în procesul de modificare a legilor justiției.

„Avem nevoie de expertiza lor. Din păcate, socotelile majorității PSD – ALDE au fost mereu altele: legi votate în câteva ore, la ceas de noapte, pentru scopuri asupra cărora nu mai insist acum. Știți toți despre asta! Domnului Dragnea ar trebui să îi fie jenă pentru că a tot refuzat abuziv și fără motiv ca Parlamentul României să facă această sesizare către Comisia de la Veneția. De ce nu s-a făcut acest lucru dacă PSD susține (fals!) că urmărește standarde europene și că nu are nimic de ascuns? De aia nu invită nimeni din cancelariile europene pe Liviu Dragnea și pe liderii PSD la discuții: nu sunt văzuți cu haină europeană!”, a mai scris Gorghiu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.