Ionelaş Cârpaci, liderul mafiei imobiliare țigănești din Timișoara, fugit în Germania ca...

Ionelaş Cârpaci, liderul mafiei imobiliare țigănești din Timișoara, fugit în Germania ca să scape de pușcărie, a fost prins

1
DISTRIBUIȚI

Captură neaşteptată a oamenilor legii de la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, din Timiş. Polițiștii de frontieră l-au prins ieri, în jurul orei 16.00, pe Ionelaş Cârpaci, capul mafiei imobiliare din Timişoara, care a fugit în Germania, în urmă cu aproape doi ani, după ce a primit o sentinţă definitivă prin care a fost condamnat la 7 ani şi două luni de închisoare cu executare. 

Între timp, Cârpaci şi-a luat numele de Ionel Sandner. Reprezentanții Poliției de Frontieră au precizat, astăzi, într-un comunicat de presă că acesta era căutat pentru înşelăciune, fals privind identitatea sub forma complicităţii, participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale sub formă continuată, instigare la uz de fals în formă continuată, uz de fals în formă continuată și folosirea instrumentelor oficiale false, în formă continuată. Ionelaş Cârpaci a fost dat în urmărire internaţională în data de 9 iunie 2016. 

Cârpaci, în vârstă de 52 de ani, se afla într-un Mercedes înmatriculat în Germania.


Acesta a fost predat polițiștilor IPJ Timiș, pentru a fi trimis la penitenciar, unde urmează să-și ispășească pedeapsa. În mod surprinzător, Ionelaș le-a spus oamenilor legii că nu credea că este căutat de autorități. 

Baştanul Ionelaş Cârpaci, acuzat că a pus mâna pe mai multe imobile din Timişoara folosindu-se de o dispoziţie de primar falsificată, a fost condamnat definitiv la 7 ani şi 2 luni de închisoare, în iunie 2016. Judecătorii Curţii Supreme i-au redus lui Cârpaci pedeapsa de 10 ani şi 4 luni de închisoare aplicată de Curtea de Apel Timişoara. Odată cu condamnarea de 7 ani şi 2 luni de închisoare, Ionelaş a fost obligat şi la plata unor daune materiale de 1,5 milioane euro, bani pe care Cârpaci trebuie să achite firmei Italrom, pe care a înşelat-o vânzându-i terenul luat cu acte false de la Primăria Timişoara. Judecătorii Curţii Supreme au menţinut în rest sentinţa aplicată de Curtea de Apel Timişoara, decizie care include şi confiscarea unei vile de pe strada Loga.

Ionelaş Cârpaci, unul dintre liderii mafiei ţigăneşti imobiliare din Timişoara, a fost arestat, în 2010, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara după ce s-a stabilit că mai multe terenuri proprietate a municipiului Timişoara au fost luate ilegal folosindu-se o dispoziţie de primar falsificată, cu numărul 2456/04.11.2005.

Prin aceasta, terenurile au fost „retrocedate” unor cetăţeni români de etnie germană care nici măcar nu există în realitate. Documentul original de la Primăria Timişoara cu acest număr se referea, de fapt, la respingerea unei solicitări de retrocedare pe de strada Darwin din oraşul de pe malurile Begăi. Cu toate că toate cele trei parcele au fost trecute în proprietate privată în baza aceleiaşi decizii, în mod ciudat nimeni de la Cartea Funciară nu a sesizat aberaţia, iar trasferul a fost legalizat. Ulterior, în aceeaşi zi, 30 iunie 2006, toţi „proprietarii” îşi vând terenurile aceleiaşi persoane – Cârpaci Crăciun. Acesta, în 1 septembrie 2006, vinde proprietăţile firmei Ital-Rom Construcţii, care ridica lângă ele un bloc de zece etaje.

Alături de Cârpaci, în același dosar au fost trimiși în judecată funcționari din Primăria Timișoara, dar și funcționari de la Cartea Funciară și un notar public.

1 COMENTARIU

  1. Chiar asa?????????? VAMESI l-au prins? ce cautau vamesi acolo??????? vai de capul tau… dar de POLITIA de Frontiera ai auzit?????? ttraiam in Romania si asta …………

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.