Jazz de Timișoara, la export: JazzyBIT ajunge pentru prima oară în concert...

Jazz de Timișoara, la export: JazzyBIT ajunge pentru prima oară în concert la Londra VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Formația JazzyBIT continuă seria de concerte „la export“, urmând ca în această vară să susțină un recital la Londra. Evenimentul va avea loc în data de 4 iunie, cei trei timișoreni urmând să fie prezenți pentru prima oară în Marea Britanie. Recent, JazzyBIT a reprezentat Timişoara la Mastering The Music Business, prima conferinţă organizată în România pe teme de industrie muzicală, care a ajuns la cea de-a treia ediţie și care s-a desfășurat la București.

Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) s-au lansat acum patru ani cu albumul de debut, „Touch the Sky“, cu prilejul unui concert care a avut loc în 2 februarie 2014 în Sala de concerte „Mihai Perian” a Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu”.


Cel de-al doilea material discografic din cariera trupei, „Horizon“, a fost lansat tot în data de 2 februarie, la exact doi ani după lansarea albumului de debut şi la patru ani după primul lor concert.

Anul 2017 a fost unul de mare succes pentru JazzyBIT, cu concerte în Paris, Praga, Viena, Vilnius, Budapesta, dar şi cu participări la festivaluri de renume (Jarasum Jazz Festival – Coreea de Sud – cel mai mare festival de jazz din Asia, Sziget Festival – Ungaria, Exit Festival – Serbia sau Untold Festival – România).

Până la concertul lor din Londra, timișorenii vor mai susține un recital „afară“, pentru al treilea an la rând în cadrul festivalului Prague Spring Jazz Festival, în data de 18 mai.

Formația JazzyBIT a lansat un nou videoclip la piesa Rainbow Tune (The Alt Sessions), melodie care va fi inclusă pe următorul album discografic al timișorenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.