Primarul Robu, contrazis de Universitatea de Vest pe tema stării de degradare...

Primarul Robu, contrazis de Universitatea de Vest pe tema stării de degradare a Primăriei Vechi

0
DISTRIBUIȚI

primaria veche

Primăria Veche, aflată în Piața Libertății, în care-și desfășoară activitatea Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara, reprezintă un real pericol pentru trecători. Săptămâna trecută, o persoană a ajuns la spital după ce a fost lovită de bucăți de tencuială căzute de pe clădire, care aparține Primăriei Timișoara.

Nicolae Robu a încercat să se apere și a declarat în cadrul unei conferință de presă că cei care utilizează clădirea nu au informat municipalitatea cu privire la problemele existente.

„S-au luat măsuri. Din păcate, lucrurile stau așa cum stau, utilizatorii nu ne-au semnalat, asta este realitatea, că trebuie să intervenim. Am cerut să se verifice dacă este vreo sesizare oficială că trebuie să se intervină. Trebuie să fim mulțumiți că nu a fost nimeni accidentat grav, se putea întâmpla o nenorocire. S-a intervenit, cred că s-au pus plase și se va da jos absolut toată tencuiala și toată clădirea aceea, Primăria Veche cum îi spunem, o să intre în reabilitare”, a afirmat primarul Timișoarei.

Nicolae Robu a mai precizat că le solicită angajaților din primărie de aproximativ doi ani să „genereze” un proiect de reabilitare a clădirii, dar nu s-a făcut nimic în tot acest timp.


„Totul trebuie reabilitat acolo. O să mă ocup personal. Angajații primăriei trebuie să facă proiectul. Oamenii au cu totul și cu totul alte obiceiuri decât s-ar potrivi cu stilul meu de lucru. Eu vin mereu cu o abordare în forță”, a mai precizat Nicolae Robu.

Pe de altă parte, prin intermediul unui comunicat de presă transmis astăzi, reprezentanții Universității de Vest din Timișoara îl contrazic pe Nicolae Robu și spun că instituția a înștiințat primăria „în repetate rânduri” în ceea ce privește starea de degradare a clădirii în care funcționează Facultatea de Muzică.

„Prin contractul de comodat semnat în 2015 între Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) și Primăria Municipiului Timișoara (PMT), Primăria se obligă «să execute lucrările de reparații curente sau capitale în ce privește fundația, acoperișul, zidul exterior (tencuiala), ușa de acces, ferestrele». Universitatea a înștiințat PMT în repetate rânduri în ceea ce privește starea clădirii, încă din 2015, de la preluarea acesteia prin contract de comodat. Astfel,au fost trimise următoarele adrese (nr. înregistrare la PMT): CM2015-00085 din 09.12.2015, CM2016-000286 din 01.03.2016, SC2018-007316 din 28.03.2018. Astfel, având în vedere cele enunțate mai sus, considerăm inutilă orice discuție cu privire la necunoașterea situației la nivelul serviciilor abilitate din cadrul PMT”, au transmis reprezentanții Universității de Vest din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.