Rețetă pentru detoxifiere. Ce salate și smoothie-uri vă pot pune organismul pe...

Rețetă pentru detoxifiere. Ce salate și smoothie-uri vă pot pune organismul pe picioare

0
DISTRIBUIȚI

Apropierea verii este un semnal pentru mulți dintre noi că ar fi timpul, chiar și în ceasul al 12-lea, să dăm jos surplusul de greutate acumulat de-a lungul sezonului rece, „ajutați” de sărbători.

Deşi medicii atrag atenţia că este bine ca atunci când dorim să scăpăm de kilogramele în plus să procedăm cu precauţie şi să abordăm o dietă echilibrată care ne va ajuta nu doar să eliminăm greutatea în exces, ci şi să ne menţinem sănătatea, uneori ne dorim să accelerăm procesul de slăbire.

O metodă din ce în ce mai populară în România, în ultimii ani, este „detoxifierea”. Pe scurt, prin consumul unei liste limitate de alimente, ne forţăm organismul să elimine în cel mai scurt timp toxinele şi greutatea în exces. Specialiştii avertizează că dieta de detoxifiere este necesară cel puţin o dată pe an, pentru a ne ajuta organismul să funcţioneze normal. Vestea bună este că în doar şapte zile putem să slăbim aproximativ cinci kilograme.

Înainte de a începe să ţineţi o astfel de dietă trebuie să ţineţi cont de starea dumnevoastră de sănătate. Cei care nu sunt perfect sănătoși trebuie să consulte medicul înainte de a apela la o astfel de dietă, care prin natura restrictivă poate dăuna organismului, în special dacă este ţinută mai mult decât este recomandat.

Mulţi dintre cei care ţin regimuri de detoxifiere aleg să consume smoothie-uri, adică băuturi pe bază de legume şi fructe preparate cu ajutorul unui mixer, însă pentru unii dintre noi senzaţia de foame poate persista chiar şi în acest caz.


Mai jos vă prezentăm două reţete de salate de legume delicioase, care au un rol esenţial în detoxifierea organismului.

Salata de dovlecel, usturoi şi mărar

Este una din cele mai sănătoase combinaţii pe care le puteţi prepara atunci când doriţi să vă purificaţi organismul în timp record. Aveţi nevoie de un dovlecel, de cimbru sau busuioc, un căţel de usturoi, o lămâie, o legătură de mărar şi de ulei de măsline. Sarea este şi ea prezentă în reţetă, cu menţiunea că aceasta favorizează retenţia de apă dacă este consumată în cantităţi mari. Dovlecelul se taie cubuleţe şi se amestecă cu cimbrul şi mărarul tocat şi cu usturoiul pisat. Peste compoziţie stoarceţi zeama de lămâie şi amestecaţi totul.

Este bine să ştiţi că dovlecelul este antiinflamator şi asigură protecţia cardiovasculară, lâmâia favorizează eliberarea toxinelor din organism, iar usturoiul este renumit pentru efectele sale benefice în detoxifierea sistemului digestiv.

Salata de castravete cu sfeclă roşie şi avocado

Este delicioasă, uşor de preparat şi face adevărate minuni în zilele de după sărăbători. Pentru a o prepara aveţi nevoie de un avocado copt, un morcov, salată verde, puţină rucola, o sfeclă roşie proaspătă, o mână de spanac, un castravete, ulei de măsline şi o lâmâie.

Începeţi prepararea cu tocarea salatei, a rucolei şi a spanacului, trecând mai apoi la tăierea după preferinţă a morcovilor, a castravetelui şi a fructului avocado. După ce aţi finalizat această operaţiune, amestecaţi ingredientele adăugând după gust uleiul măsline şi zeamă de lămâie. La fel ca şi la cealaltă reţetă, sarea face şi ea parte de pe lista cu ingrediente, cu menţiunea că trebuie să adăugaţi o cantitate cât mai mică.

Mic-dejun lichid

Dacă aceste două salate pot fi consumate cu succes la prânz şi la cină, este bine să ştiţi că puteţi începe ziua cu un smoothie detoxifiant care vă va oferi un plus de energie şi va favoriza eliminarea kilogramelor în plus.

Pentru un smoothie perfect în loc de mic-dejun aveţi nevoie de un castravete mare, un pumn de salată, două tulpini de ţelină, un bucheţel de broccoli, un măr verde şi o jumătate de coajă de la o lămâie. Toate ingredientele se pun într-un blender şi se amestescă. Băutura obţinută trebuie consumată proaspătă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.