Val de nemulțumiri față de RETIM în orașe unde a lăsat gunoiul...

Val de nemulțumiri față de RETIM în orașe unde a lăsat gunoiul să se înmulțească. Amendă la Arad, liniște la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Curg nemulțumirile la adresa RETIM, companie la care Consiliul Local Timișoara deține 50% din acțiuni, dinspre mai multe orașe unde societatea trebuie să se ocupe de strângerea gunoaielor. Dacă la Lugoj e greoaie procedura de încheiere a contractelor cu cetățenii, la Arad RETIM a fost amendată deja de Poliția Locală în urma unor controale. Deși nici Timișoara nu stă mai bine la capitolul curățenie marca RETIM, reprezentanții Poliției Locale din orașul nostru spun că nu știu să se fi dat amenzi.

Sancțiunea pe care a încasat-o Retim la Arad se ridică la 20.600 de lei. „Este inadmisibil ce se întâmplă zilele acestea în Arad. Am cerut Direcţiei Generale Poliţia Locală, prin compartimentul de specialitate, să identifice locaţiile unde Retim nu şi-a făcut datoria şi să aplice sancţiuni.


Retim-ului vreau să-i transmit doar atât: să nu ne confunde!”, a declarat primarul Gheorghe Falcă, ieri, pentru aradon.ro.

În Timișoara însă totul a rămas la stadiul de nemulțumiri exprimate de primarul Nicolae Robu pe Facebook. Ieri, acesta s-a declarat public nemulțumit de modul în care compania se achită de sarcini și a postat pe Facebook un text critic la adresa RETIM. Edilul acuza faptul că Retim nu adună gunoaiele de pe străzi, că nu spală marile bulevarde din Timișoara, dar și că odată cu începerea curățeniei de primăvară și de toamnă orașul se umple de gunoaie pe care de multe ori mașinile de salubrizare nu le mai ridică după încheierea perioadei respective.

Poliția Locală nu are idee dacă a amendat operatorul de salubrizare, purtătorul de cuvânt al direcției, Dana Seracin, declarând pentru PRESSALERT.ro că va cere verificări la departamentul de Mediu pentru a afla dacă Retim a primit vreo amendă.

Probleme sunt și la Lugoj, acolo unde RETIM, în calitate de nou operator de salubrizare, nu a reușit să semneze contracte cu toți lugojenii și nici să distribuie pubele, deși contractul de prestări servicii a fost semnat în 24 aprilie.

Primarul Francisc Boldea a declarat, pentru lugojeanul.ro, că nu are cum să intervină pentru că este o relaţie directă între o societate comercială şi cetăţeni. PRESSALERT.ro a efectuat patru apeluri telefonice către purtătorul de cuvânt al RETIM, Livian Hotico, care însă nu a răspuns la telefon pentru a oferi o părere din partea companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.