BC SCM Timișoara vrea să profite de terenul propriu pentru a elimina...

BC SCM Timișoara vrea să profite de terenul propriu pentru a elimina Steaua. Tudor Costescu: ”E cel mai dificil adversar”

0
DISTRIBUIȚI
Foto ahivă: Virgil Simonescu

BC SCM Timișoara a revenit cu o victorie de la București după primele două întâlniri cu CSM Steaua în play-off. Miercuri și vineri ”leii” vor fi în rol de gazde și pot obține acasă accesul în semifinalele Ligii Naționale. Antrenorul Tudor Costescu spune că elevii săi trebuie să aibă atitudinea din meciul 2 din Capitală după ce în primul s-a simțit o relaxare cauzată de succesele obținute în prima parte a sezonului în fața roș-albaștrilor.

”Ne așteaptă o a doua săptămână grea în play-off. Sunt două meciuri acasă pe care ne dorim foarte mult să le câștigăm. Am întors dezavantajul terenului propriu acolo. Și dacă eram pe locul 4 și ei pe 5 tot trebuia să obținem două victorii acasă. În general evoluțiile noastre nu au depins de locul pe care ne-am aflat, dar dorința noastră de a reuși în play-off a fost foarte mare”, a declarat Tudor Costescu.

Dacă luăm în calcul și duelurile directe din sezonul regulat (plus grupa 1-6) scorul general dintre cele două ar fi 4-2 în favoarea ”leilor”, dar Costescu crede că acest aspect a dăunat în primul duel din play-off. ”Eu cred că în primul meci de săptămâna trecută am stat așa sub umbrela rezultatelor din sezonul regulat și asta ne-a costat foarte mult.


Mă bucur că am reușit să ne schimbăm atitudinea și doresc să rămânem cu aceeași din meciul 2 în continuare. Adversarul nostru e redutabil, cred eu că e cea mai completă echipă din Liga Națională. Cu jucători experimentați și cu o bancă completă. Au posibilitatea de a schimba foarte multe și în timpul jocului. E cel mai dificil adversar pe care-l puteam întâlni… Statistic ar schimba ceva (n.r. revenirea lui Zekovic), tactic e greu să apară ceva. Ne putem aștepta la schimbări de efectiv în orice joc. Noi la ora actuală suntem sănătoși, sperăm să ne recuperăm după efortul depus în cele două jocuri și să arătăm prospețime. Mă aștept ca echipa să se manifeste la maximul potențialului ei, restul nu le controlez. Sigur, o sală alături de noi ne-ar aduce vreo 20% în plus, dar și fără o sală prezentă am demonstrat în timpul campionatului că putem aduce rezultate foarte bune”, a mai spus tehnicianul ”leilor”.

”Per total putem fi satisfăcuți de ce am reușit la București. Următoarele două jocuri le avem acasă, dar nu înseamnă mare lucru, trebuie să luptăm în fiecare secundă pentru orice minge, orice punct, să dăm maximum și la final vom vedea unde vom fi… Sigur va fi diferit față de sezonul regular, Steaua cu siguranță nu va ceda nici ea, nici noi, mă aștept la meciuri dure, ca la București”, a conchis Mladen Jeremic, principalul marcator al bănățenilor.

Miercuri, de la ora 19.15 are loc jocul 3 dintre BC SCM Timișoara și Steaua. A patra întâlnire, care se poate dovedi decisivă, are loc vineri, de la ora 19.00, tot în Sala ”Constantin Jude”. 89-68 pentru Steaua, respectiv 74-69 pentru BCT, au fost rezultatele de la București în sferturi. În cazul unui duel 5 decisiv, acesta va avea loc pe terenul Stelei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.