Cultura populară, celebrată la Timișoara cu ocazia Anului Centenar. Ce evenimente au...

Cultura populară, celebrată la Timișoara cu ocazia Anului Centenar. Ce evenimente au loc

0
DISTRIBUIȚI

Anul European al Patrimoniului Cultural şi Anul Centenar prilejuiesc organizarea a numeroase manifestări de către instituţiile de cultură timişorene, pentru a marca importanţa actului unirii şi pentru a pune în evidenţă valoarea patrimoniului oraşului.

Astăzi, secţia Documentar-Periodice de la bastionul Theresia va deschide expoziţia de presă „Marea Unire în context european”, iar la ora 17.00, la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş va avea loc un spectacol folcloric şi va fi inaugurată expoziţia de design vestimentar „Celebrăm Europa”.

Elevii claselor de artă fotografică şi cinematografică ale prof. Cosmin Danciu şi Constantin Huţanu organizează expoziţia de fotografie „Din suflet de român”, care va avea vernisajul în 10 mai, ora 18.00, la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş de pe strada E.


Ungureanu. Fotografiile expuse dezvăluie poveşti necunoscute ale unor locuri din Timişoara, iar tradiţia este recuperată prin intermediul unor elemente de design vestimentar. Prezentarea va fi făcută de dr. Gabriel Kelemen şi va fi urmată de un moment artistic. Totodată, va fi prezentată expoziţia fotografică de costume populare tradiţionale „Satul românesc din Banatul de câmpie în arhitectură şi costume”, realizată de cursanţii pregătiţi de dr. Gabriela Muscan. Participanţii sunt rugaţi să poarte o piesă sau un accesoriu vestimentar de inspiraţie tradiţională pentru a aduce, în acest fel, un omagiu culturii tradiţionale, în anul centenarului Marii Uniri şi cel al patrimoniului cultural. Expoziţia va putea fi vizitată până în 22 mai.

În data de 11 mai, la Centrul Multifuncţional Bastion şi în curtea bastionului Theresia, va avea loc, între orele 9.00 şi 18.00, evenimentul „Ţara ta, tradiţia ta”, un proiect educaţional dedicat copiilor, pentru promovarea patrimoniului UNESCO din România. La centrul multifuncţional va fi organizat un atelier de linogravură pe teme de patrimoniu cultural românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.