Deputatul PNL Pavel Popescu: 9 Mai să fie Ziua în care le...

Deputatul PNL Pavel Popescu: 9 Mai să fie Ziua în care le transmitem celor de la PSD&ALDE că suntem independenți și liberi (P)

0
DISTRIBUIȚI

Ziua de 9 mai are multiple semnificații pentru România: Ziua Independenţei proclamată în 1877, Ziua Europei şi Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial 1945.

În urmă cu peste 140 de ani, Ministrul de Externe Mihail Kogălniceanu, membru într-un guvern condus de marele liberal I.C. Brătianu, declara în fața Adunării că ”suntem independenți, suntem națiune de sine stătătoare… suntem o națiune liberă și independentă” , iar guvernul “va face tot ce va fi cu putinţă ca starea noastră de stat independent să fie recunoscută de Europa”.

În perioada marei guvernării liberale țara noastră a făcut pași majori pentru a defini România de astăzi.


Istoria este în măsură să certifice că măsurile de dreapta sunt soluțiile pentru progres, pentru o viață mai bună.

Ca tânăr deputat liberal îmi doresc ca ziua de astăzi să fie un moment de reflecție pentru fiecare dintre noi ca să nu ne mai lăsăm angrenați în jocurile mîrșave puse în scenă de cei de la PSD&ALDE și să ne propunem să ducem țara mai departe prin bun simț, prin valori corecte și morale, prin deschidere față de Europa, prin includerea bunelor practici ale partenerilor europeni, prin refuzul de a-i lăsa să își bată joc de noi cei care se cred șmecheri și deasupra legii.

România trebuie să fie țara tuturor, inclusiv a celor care sunt plecați, dar care își doresc să se întoarcă acasă. Să ne declarăm din nou independenți și liberi, pentru că asta suntem și trebuie să știe toți cei care cred că ne pot manipula. La mulți ani, români! La mulți ani, Europa!

Deputat PNL Pavel Popescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.