Generalul Ciucă, șeful Statului Major General al Armatei Române: „Este nevoie de...

Generalul Ciucă, șeful Statului Major General al Armatei Române: „Este nevoie de modernizarea avansată a politicilor militare”

0
DISTRIBUIȚI

general ciuca

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, s-a aflat, astăzi, la Universitatea de Vest din Timișoara, unde a susținut o prelegere în fața studenților cu tema „Modernizarea avansată a forțelor militare, componentă strategică a dezvoltări politicii de securitate a României”.

„Am venit la Universitatea de Vest din Timișoara pentru a vorbi despre importanța și relevanța instrumentului militar în dezvoltarea politicii de securitate a României. Am remarcat că există potențial la nivelul studenților pentru un anume interes față de acest domeniu și am considerat că este bine să audă de la mine modul în care noi vedem astăzi nevoia de dezvoltare a tuturor instrumentelor și proceselor de securitate”, a explicat generalul Ciucă.

De asemenea, șeful Armatei a recunoscut că a venit la Timișoara și cu scopul de a atrage mai mulți tineri spre domeniul militar.

„Acesta poate fi considerat și un mod de a prezenta oferta pe care Ministerul Apărării Naționale o face astfel încât tineri din toate domeniile să vină să opteze pentru cariera militară, pentru că avem nevoie de foarte multă diversitate într-o complexitate a amenințărilor pe domeniul securității și este cât se poate de adevărat și de relevant că unul dintre obiective este și acesta”, a detaliat generalul Nicolae Ciucă.

Întrebat de către jurnaliști cât de pregătită este România din punctul de vedere al securității, șeful Armatei a afirmat că dezvoltările tehnologice trebuie să-și facă simțită prezența și în domeniul militar.

„Sunt elemente care astăzi, când noi discutăm, sunt rămase oarecum în abordarea convențională.


Tot ceea ce presupune astăzi acțiunea hibridă despre care se face vorbire în termeni de specialitate pe domeniul de securitate atrage de la sine nevoia de modernizare avansată a politicilor militare, în sensul în care o serie întreagă de dezvoltări tehnologice trebuie să-și facă simțită prezența și în domeniul militar, astfel încât capabilitățile militare să poată să facă față unei interconectări cu toate celelalte instituții, așa cum vorbeam, pentru a putea să asigurăm minimul de securitate națională. La momentul la care noi vorbim, este deja parcurs un an din Programul Armata 2026, alocarea de 2% ne-a oferit posibilitatea unei predictibilități, astfel încât să putem să proiectăm dezvoltarea capabilităților militare și derularea proceselor de înzestrare astfel încât să acoperim nevoile operaționale ale Armatei Române”, a conchis generalul Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.