Incendiul de la Facultatea de Muzică, semnal de alarmă. Cum au reacționat...

Incendiul de la Facultatea de Muzică, semnal de alarmă. Cum au reacționat studenții

0
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă seara, clădirea Primăriei Vechi din Piaţa Libertăţii s-a umplut de fum, după ce un panou electric a luat foc. O persoană din incintă a fost afectată de fum, dar, din fericire, la acea oră, numărul persoanelor din incintă era limitat. În mod normal, acolo învaţă studenţii Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, iar dacă incendiul ar fi avut loc în altă zi şi la altă oră consecințele puteau fi mult mai grave. Problema de sâmbătă a făcut i-a determinat pe o parte dintre studenţii facultăţii amintite să protesteze împotriva condiţiilor în care sunt nevoiţi să înveţe. În această dimineață, ei s-au întâlnit în holul sediului central al UVT, ulterior fiind primiţi şi de conducerea instituţiei de învăţământ superior.

Un panou electric aparținând Enel, amplasat la intrarea în clădire, a luat foc, incendiul fiind izolat la scurt timp prin intervenția ISU.


În acest caz, UVT și Primăria Timișoara, proprietarul clădirii, urmează să se constituie parte în recuperarea prejudiciului creat și pentru stabilirea daunelor rezultate în urma incendiului, au anunţat, astăzi, reprezntanţii universităţii.

Studenţii strânşi au încercat să atragă atenţia asupra pericolelor pe care le întâlnesc atunci când sunt la cursuri şi au avut asupra lor şi o serie de pancarte prin care au dorit să atragă atenţia asupra situaţiei. Ei au fost, în final, primiţi de conducerea UVT, care a prezentat situaţia existentă: „Circuitul energiei electrice a fost restabilit, iar angajații UVT depun eforturi în a elimina consecințele provocate de incendiu. Facultatea de Muzică și Teatru a UVT își desfășoară activitatea în clădirea din Piața Libertății nr. 1 în baza unui contract de comodat semnat cu Primăria Timișoara, proprietarul clădirii. Reprezentanții Universității au avut în această dimineață o întâlnire cu cei ai studenților Facultății, în care le-a fost prezentat statutul juridic al clădirii și demersurile UVT către Primăria Timișoara pentru reabilitarea cât mai urgentă a imobilului”.

Problemele ridicate de tineri vor fi aduse la cunoştinţă şi proprietarului clădirii, mai precis reprezentantului acestuia, primarul Nicolae Robu. Pentru a continua demersul, marţi, la ora 12.00, reprezentanții UVT, împreună cu conducerea Facultății și reprezentanți ai studenților, au programat o întâlnire cu primarul municipiului, pentru a discuta care sunt pașii concreți în vederea reabilitării clădirii.

„Considerăm că îngrijorarea studenților este îndreptățită, în contextul în care clădirea nu a fost ferită de incidente nefericite în ultima perioadă, aflându-se în stare avansată de degradare, fapt semnalat în mai multe rânduri proprietarului. Siguranța studenților și a angajaților noștri este prioritară. Astfel, căutăm soluții pentru punerea în siguranță a activității. „Luăm în calcul inclusiv identificarea unei soluții de relocare, până la rezolvarea problemelor”, se mai arată în poziţia oficială a UVT pe tema revendicărilor studenţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.