Lupta cu poluarea se duce pe Facebook. Primarul Robu îi întreabă pe...

Lupta cu poluarea se duce pe Facebook. Primarul Robu îi întreabă pe timișoreni dacă sunt de acord cu extinderea fabricii de cauciucuri Continental

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul conferinței de presă organizată la sediul PNL Timiș că intenționează să lanseze un sondaj pe Facebook pentru a afla dacă timișorenii sunt de acord ca fabrica de cauciucuri Continental de la Pădurea Verde să fie extinsă. Primarul Robu spune că vrea să le ceară și sprijinul membrilor din PNL, care vor merge prin cartiere pentru a-i întreba direct pe cetățeni. Deocamdată, compania nu a făcut niciun anunț oficial cu privire la o posibilă extindere a fabricii.

„Vreau să consult cetățenii dacă sunt de acord ca firma Continental cauciucuri să-și extindă activitatea. Eu am informații că doresc să-și extindă activitatea acolo, pe aceeași locație, la Pădurea Verde. Vreau să spun răspicat că nu sunt de acord cu așa ceva, nu s-a îmbunătățit semnificativ, o anumită îmbunătățire se pare că există, dar cetățenii afectați se plâng în continuare de mirosul degajat de această fabrică. Am spus-o de mai multe ori, a fost o mare greșeală când s-a aprobat ca o fabrică cu un asemenea profil să fie localizată acolo, atât de aproape de zone locuite ale orașului și eu nu doresc ca sub mandatul meu să se întâmple astfel de erori.


De aceea am și refuzat investiții care produceau poluare, după cum bine știți. Îmi mențin grija pentru oraș nu doar acum, ci pe termen lung îmi voi menține direcția”, a declarat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a precizat că vrea să lanseze acest sondaj pentru a demonstra că și cetățenii nu sunt de acord cu extinderea fabricii de cauciucuri, și astfel va fi mai vocal când se va opune investiției.

„O să lansez pe Facebook un sondaj și se ocupă și colegii peneliști de lucrul acesta. Avem organizații în toate cartierele orașului și colegii vor avea contact direct cu cetățenii și vor strânge semn[turi cu opiniile cetățenilor. Valoarea este de altă natură, nu legală. Dar vă spun eu că va avea efect, o să vedeți că lucrurile se vor îndrepta în oraș, recurg la toate pârghiile pe care le am. Va fi un suport pentru mine evident, pentru că eu sunt reprezentantul cetățenilor și prin urmare trebuie să-i consult pe cetățeni și evident că în momentul în care am alături timișorenii pe o anumită speță pot fi mai vocal pe speța respectivă. Eu am opinii personale oricum, dar una e să vorbesc în baza opiniei personale despre un subiect și cu totul alta e să vorbesc în baza opiniei personale cu suportul a zeci de mii de timișoreni. E o diferență”, a mai precizat Nicolae Robu.

Totodată, primarul Timișoarei a afirmat că are toată considerația pentru compania Continental Automotive, pe care o consideră „una dintre cele mai benefice prezențe industriale în Timișoara”, dar pentru fabrica de cauciucuri „am cu totul și cu totul altă poziție, sunt extrem de critic pentru că eu reprezint interesele cetățenilor și ale orașului pe termen lung. Vreau să se vadă că nu e o căpoșenie de-a lui Robu, de aceea fac sondajul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.