Primarul Robu rămâne la capitolul amenințări în privința Retim. De ce se...

Primarul Robu rămâne la capitolul amenințări în privința Retim. De ce se războiește din nou cu Grindeanu pe tema prelungirii contractului, prezentând un act anulat

0
DISTRIBUIȚI

Un nou episod în scandalul izbucnit între Nicolae Robu și fostul viceprimar al Timișoarei, Sorin Grindeanu. Astăzi, în cadrul conferinței de presă organizată la sediul PNL Timiș, Robu a prezentat „dovada” că fostul premier ar fi semnat prelungirea contractului cu Retim.

„În urmă cu câțiva ani, când a apărut acea discuție despre prelungirea contractului cu Retim, am făcut cunoscut documentul pe care-l prezint astăzi. Pentru că acel individ la care am făcut referire a avut nesimțirea să spună că nici vorbă să fi semnat el vreo prelungire a contractului cu Retim și să mă acuze pe mine că aș minți, calificându-mă drept mitoman, printre altele. Iată aici actul adițional la Hotărârea de Consiliu Local nr. 296 din 29 iulie 2010, eu nu eram primar, nici nu visam măcar, nu am visat niciodată, după doi ani de insistență asupra mea, am acceptat să candidez cu greu. Actul adițional nr. 3 din 29.07.2010, la contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare a localităților prin concesiune din 31.07.2006. Articol unic – se prelungește termenul contractului pentru o perioadă egală cu jumătate din durata sa inițială, respectiv patru ani, cu începere de la data de 04.08.2014 până la data de 04.08.2018. Celelalte clauze ale contractului rămân neschimbate. Cine semnează din partea Primăriei Timișoara? Primar Gheorghe Ciuhandu și viceprimar Sorin Grindeanu.


Ce tupeu trebuie să ai să vii să negi așa ceva și să îl acuzi pe cel care nu avea ce face și a trebuit să ducă mai departe, să recunoscă de fapt prelungirea în baza și contractului inițial, prelungire care s-a făcut în strict acord cu legea. Sper că toată lumea s-a lămurit o dată în plus, dar ce nevoie de lămurire mai era vizavi de asemenea personaje, de acest personaj pe care îl vizez fără să-i spun numele”, a explicat Nicolae Robu.

La finalul discursului, o jurnalistă i-a atras atenția primarului că actul adițional la care face referire a fost anulat în iunie 2011. De asemenea, în 2014 edilul-șef a prelungit ilegal înțelegerea cu Retim, printr-un act adițional care nu avea la bază o hotărâre a Consiliului Local Timișoara.

Tot astăzi, Nicolae Robu a criticat Retim, amenințând societatea cu amenzi care ar putea fi date de Poliția Locală Timișoara doar după ce se va finaliza campania de curățenie de primăvară.

„Poliția locală nu a dat amenzi, abia acum, când expiră termenul pe diverse străzi pentru colectarea gunoaielor în campania de curățenie, unde se va constata că nu sunt ridicate conform graficului anunțat, se vor aplica amenzi. Am însă de la domnul Fiat, șeful Biroului de Salubrizare, am informații, nu am o situație concretă, că s-au aplicat penalități. O să văd concret. (…) Sunt nemulțumit de prestația firmei Retim, dar eu mai mult decât atât nu pot face personal. Nu am nicio autoritate să pun directori, să schimb directori în Retim sau să aplic sancțiuni, că nu îmi dă legea astfel de prerogative și cetățenii trebuie corect informați. Tot ce va rămâne în urma termenului de colectare, va conduce la amendă, dacă nu va avea o problemă șeful poliției locale. Se vor da oamenilor, dar și Retimului, pentru că, până la urmă, este mizerie în oraș și dacă Retim nu vrea să plătească amenzile, nu are decât să se adreseze instanței, să vedem ce vor spune judecătorii”, a declarat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.