Parlamentarul PNL din vestul țării care s-a făcut de râs în plenul...

Parlamentarul PNL din vestul țării care s-a făcut de râs în plenul Senatului, găsit în incompatibilitate de ANI. A fost sesizat parchetul

0
DISTRIBUIȚI
Foto: hunedoaralibera.ro

Agenția Națională pentru Integritate anunţă că a sesizat parchetul în legătură cu starea de incompatibilitate în care s-ar fi aflat senatorul PNL de Hunedoara Eleonora Hărău, menţionând că parlamentarul ar fi deţinut simultan calitatea de deputat şi funcţia de cenzor supleant la Ameritech SA, fără a menţiona acest lucru în declaraţiile de interese, scrie Mediafax.

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că Hărău Eleonora-Carmen s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 21 decembrie 2016, întrucât a deţinut simultan calitatea de deputat şi funcţia de cenzor supleant la Ameritech SA. De asemenea ,Hărău Eleonora-Carmen s-a aflat în incompatibilitate şi în perioada 21 decembrie 2016 – 05 mai 2017, întrucât a deţinut simultan calitatea de senator şi funcţia de cenzor supleant la aceeaşi societate comercială”, transmite ANI.

„Întrucât persoana evaluată nu a menţionat în declaraţiile de interese depuse în calitate de deputat şi de senator funcţia de cenzor supleant la Ameritech SA, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii prevăzută de dispoziţiile art.


326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal”, precizează inspectorii.

Eleonora Carmen Hărău a fost în atenția mass-media locale și naționale anul trecut, în octombrie, când a fost surprinsă, în plenul Senatului, că nu știa ce s-a votat. Potrivit hunedoaralibera.ro, în cadrul ședinței de plen, conducerea Senatului a supus la vot un raport al Comisiei economice care viza aprobarea Ordonanței Guvernului privind acciza la carburanți. În Comisia Buget-finanțe, din care face parte și Eleonora Carmen Hărău, au fost introduse câteva amendamente, însă acestea au fost respinse la vot. Însă dis cursul senatoarei i-a surprins pe toți. „Salut astăzi luciditatea dumneavoastră, a plenului Senatului, prin care ați fost de acord cu eliminarea supra-accizei, cu eliminarea supra-accizei – un fenoment deosebit de nociv care înrăutățește viața românilor. Vă mulțumesc cu respect că ați aprobat această ordonanță cu… cu amendamentele… cu amendamentele formulate de mine în cadrul Comisiei”, a spus de la înalta tribună a Senatului României Carmen Hărău.

Președintele Comisiei Buget-Finanțe de la vremea respectivă, senatorul Eugen Teodorovici, a intervenit și a spus că Eleonora Carmen Hărău a înțeles greșit lucrurile. „Țin să-i spun doamnei senator că, din păcate, raportul a fost respins cu amendamentele respective. (…) E pe dos!…”, a spus Teodorovici, dând tonul la un val de râsete în sală.

Senatoarea PNL de Hunedoara nu apărea pe lista parlamentarilor care și-au exprimat votul într-un mod sau altul pe legea accizei la carburanți. Numele acesteia nu s-a regăsit nici pe lista de abțineri, cel mai probabil lipsea din sala de plen atunci când colegii parlamentari s-au pronunțat pe un act normativ.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.