PENIBIL Primăria Timișoara a dat, de urgență, o clădire neintabulată ca sediu...

PENIBIL Primăria Timișoara a dat, de urgență, o clădire neintabulată ca sediu pentru administrația canalului Bega. Ce măsură disperată a luat Robu

0
DISTRIBUIȚI

Bâlbe în Primăria Timișoara cu privire la clădirea în care ar urma să funcționeze Regia Autonomă Administrația Canalului Navigabil Bega, fără de care vaporașele nu pot circula.

Ieri, Consiliul Local Timișoara a fost convocat, prin dispoziția primarului Robu, să se întrunească în ședință de plen pentru a vota “punerea la dispoziţia Ministerului Transporturilor în regim de comodat pentru a servi drept sediu pentru Regia Autonomă Administraţia Canalului Navigabil Bega spaţiul de 105,41 mp, situat pe str. General Magheru nr. 23”.

Consilierii locali au votat proiectul, doar că astăzi, au fost din nou convocați pentru ședință de plen. Asta pentru că, aseară, reprezentanții Primăriei Timișoara și-au dat seama că imobilul din cartierul Plopi nu este intabulat.

“Aseară, m-a sunat doamna secretar de stat Caraman și mi-a spus că ne trebuie și cartea funciară.


Cu această ocazie s-a constatat că deși această clădire e dintotdeauna a noastră, ea nu a avut niciodată carte funciară, și atunci vă dați seama cât de greu ne-a fost să rezolvăm această situație. Altfel luam un extras și nu era nicio problemă. Colegul Ionuț Nasleu s-a ocupat peste noapte, a mobilizat oamenii, s-a lucrat până dimineața, s-a găsit deschidere la OCPI (n.r. Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară), s-au făcut toate în regim de îndată acolo și iată suntem în postura de a gira ceea ce s-a făcut: prima înscriere în cartea funciară. La prima înscriere este nevoie de o aprobare în consiliul local”, a explicat Nicolae Robu.

Astfel, cei 20 de consilieri locali au votat un proiect de hotărâre privind “aprobarea operațiuni de primă înscriere în cartea funciară a imobilului situat în Timișoara, str. General Gheorghe Magheru, nr. 23, cu suprafața de 523 mp”.

Consilierul local PSD Dan Idolu i-a atras atenția primarului Robu că este necesar să fie realizată o inventariere a patrimoniului. “Pun și eu o întrebare retorică: cum naiba de am oferit o clădire și am votat ieri, în consiliul local, și primăria a pus-o la dispoziție fără să fie intabulată? Trebuie odată făcută inventarierea patrimoniului, că ajungem în situații de genul acesta, să se râdă la București că am pus la dispoziție clădirea, dar nu era înscrisă. Îl felicit pe domnul Nasleu pentru mobilizare, dar poate îi învață și pe domnii consilieri și pe domnul city-manager să fie mai eficienți, astfel încât domnul primar să nu fie pus în astfel de situații”, a precizat Dan Idolu. În toate rapoartele de control ale Curții de Conturi s-a cerut, în ultimii ani, inventarierea patrimoniului municipiului, dar toate termenele stabilite de auditori au fost ignorate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.