Pubela inteligentă, soluția pentru a controla colectarea gunoiului. Cât de detaliate sunt...

Pubela inteligentă, soluția pentru a controla colectarea gunoiului. Cât de detaliate sunt informațiile pe care le poți primi

0
DISTRIBUIȚI

IT Congress, care a început astăzi la Timișoara, le-a oferit participanților șansa de a se întâlni cu aplicații și soluții tehnice de ultimă oră.


Printre acestea se numără și pubela inteligentă, aplicația fiind dezvoltată de cei de la ETA2U.

Pe capacul pubelei a fost instalat un senzor care transmite informații despre gradul de umplere cu gunoi de fiecare dată când se detectează deschiderea capacului sau la fiecare cinci minute. Informațiile sunt transmise prin intermediul rețelei dezvoltate de către companie, LORaWAN, către un calculator. În cazul în care pubela este prea plină și capacul nu se mai poate închide, senzorul transmite un semnal specific.

Practic, în orice moment, se poate știi pe fiecare stradă care este situația și gradul de încărcare al fiecărei pubele și se pot stabili traseele de colectare a gunoiului. Aplicația oferă clientului și alte facilități de  analiză a informațiilor. Printre cei care au cerut informații despre pubela inteligentă au fost primarul Timișoarei, Nicolae Robu, și reprezentanți ai Retim SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.