Trei zile de rock pe toate gusturile la prima ediție a festivalului...

Trei zile de rock pe toate gusturile la prima ediție a festivalului SoundArt din Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Formația Stoned Jesus va susține un concert în cadrul festivalului SoundArt

Prima ediție a festivalului SoundArt din Timișoara va aduce timp de trei zile o paletă largă de stiluri ale muzicii rock, formațiile care vor susține recitaluri provenind din mai multe țări. Concertele vor avea loc în Capcana (ex – Daos) și Manufactura în perioada 10 – 12 mai, iar biletele pentru festival costă 70 lei (abonament valabil pentru toată perioada evenimentului).

Startul este programat pentru joi, 10 mai, de la ora 20.00, la Capcana, unde Purple Dino – prima trupă care va urca pe scenă – va aduce arome de stoner rock din Grecia. Seara va continua cu concertul grecilor de la Puta Volcano și cu recitalul ucrainienilor de la Somali Yacht Club. Trio-ul care abordează psihedelic stoner rock, asezonat cu influenţe shoegaze şi post-metal şi-a început activitatea în 2010, după un jam session la care au participat mai multe trupe, proiectul devenind în scurt timp trupa principală pentru toţi membrii săi. Tot în 2010, demo-ul „Sandsongs” a fost lansat, urmat de participarea trupei la numeroase festivaluri din Europa precum Desertfest, Sonicblast Moledo, Metronome Festival, Inne Brzmienia, Žiežmariai, Respublica.


Albumul de debut Somali Yacht Club, „The Sun” a fost lansat în 2014 şi a fost urmat de un turneu de promovare alături de Etherial Riffian.

Cea de-a doua zi de festival debutează la ora 20.00, în Manufactura, cu recitalul italienilor de la Fakir Thongs. Trupa a lansat cel de-al doilea album din carieră, intitulat „Habanero”. Materialul conține zece piese de stoner rock melodic cu un puternic iz psihedelic. Sound-ul Fakir Thongs este influențat de trupe precum Truckfighters și Kyuss. Trupa a fost înfiintata în ianuarie 2012 și a cântat alături de Fast Animals and Slow Kids, Nadar Solo, Apres la Classe, Criminal Jokers, Zodiac și Tides from Nebula. Evenimentul va continua cu recitalul austriecilor de la Lowbau, o trupă născută în undergroundul vienez în 2006 care aduce sonorități southern rock și sludge.

În aceeași zi, de la ora 22.30, festivalul continuă la Capcana cu recitaluri susținute de Groove Therapist, Quo Vadis și In from the Cold.

Ultima zi a festivalului va avea loc la Capcana, unde de la ora 21.00 vor concerta Perihelion. Mai apoi, pe aceeași scenă vor urca ucrainienii de la Stoned Jesus, cu siguranţă cea mai cunoscută formație de stoner rock/psyhadelic din Europa de Est. Finalul evenimentului programează un recital cu timișorenii de la Methadone Skies.

Conform informațiilor puse la dispoziție de organizatorii festivalului, accesul la SoundArt Timișoara este permis numai cu abonamente valabile pentru toate cele trei zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.