Apartamentele din Timișoara se scumpesc tot mai mult. Cât costă metrul pătrat...

Apartamentele din Timișoara se scumpesc tot mai mult. Cât costă metrul pătrat într-o locuință nou construită

0
DISTRIBUIȚI

Un apartament scos la vânzare pe piaţa imobiliară timişoreană costă, din mai, în medie, cu câteva zeci de euro mai mult decât în urmă cu o lună. În continuare, pretenţiile celor care îşi vând locuinţa cresc mai mult în cazul apartamentelor vechi, chiar dacă şi la cele nou construite sunt înregistrate creşteri de preţ.


Plusul nu este unul mare, vorbim de o medie de 1,6%, dar aceasta se adaugă la creşterile din lunile precedente.

Dezvoltarea economică se vede tot mai mult, acum inclusiv Iaşiul a trecut de pragul psihologic de 1000 de euro pe metrul pătrat, arată datele Imobiliare.ro. La nivel naţional, în mai, preţul unui metru pătrat de apartament a ajuns la 1.215 lei, cu 1,5% mai mari decât în aprilie. Tendința ascendentă a fost resimțită în toate marile centre regionale ale țării, atât pe piața apartamentelor vechi, cât și a celor noi. Pe parcursul lui mai, Iașiul a reușit să depășească pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat ca medie de preț la apartamente, alăturându-se astfel celorlalte șase mari orașe aflate în această situație (printre care se numără și Craiova).

Timişoara merge pe acelaşi trend ascendent al preţurilor cerute de proprietari. Astfel, preţul mediu cu care este scoasă o locuinţă la vânzare în capitala Banatului s-a majorat în mai cu 1,6%, de la 1.182 la 1.201 euro pe metru pătrat util. Apartamentele din blocurile vechi s-au scumpit mai mult, respectiv cu 1,7%, de la 1.186 la 1.206 euro pe metru pătrat util. Cele din ansamblurile noi, pe de altă parte, au consemnat un avans de 1,3%, de la 1.169 de euro pe metru pătrat la finele lui aprilie, până la 1.184 de euro pe metru pătrat la finele lui mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.