Canicula pune stăpânire pe Banat. Ce temperaturi de foc ne așteaptă

Canicula pune stăpânire pe Banat. Ce temperaturi de foc ne așteaptă

0
DISTRIBUIȚI

canicula

Vreme deosebit de caldă în Banat, până aproape de sfârșit lunii iunie. Potrivit meteorologilor, astăzi, la Timișoara, termometrele vor arăta și 33 de grade Celsius, la umbră, iar cerul va fi puțin acoperit de nori. Temperaturi caniculare vor fi înregistrate și în următoarele zile în vestul țării, arată Administrația Națională de Meterologie, care a făcut publică prognoza meteo până în data de 24 iunie.

“În primele zile ale săptămânii, vremea va fi călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 30…33 de grade și ale minimelor de 17…19 grade.


Intervalul 14 – 17 iunie va fi caracterizat de un regim termic mai apropiat de cel normal pentru această perioadă din an, cu valori diurne ce vor urca până la 25…28 de grade, mediat regional, în timp ce minimele nocturne vor fi de 15…17 grade. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate temperaturi din nou în creștere, ce vor caracteriza o vreme călduroasă în mare parte din interval, cu medii ale maximelor de 29…31 de grade și cu probabilitatea ca în zilele de 21 și 22 iunie să se atingă valori chiar mai ridicate”, informează ANM.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ mare în perioada 13 – 17 iunie, când se vor înregistra cantități de apă mai importante în Banat. Vor fi în general manifestări de instabilitate atmosferică, astfel că ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină. Pentru cea de-a doua săptămână a intervalului de referință se menține probabilitatea pentru averse în orele după-amiezelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.