Vicepreședintele Comisiei de control a SRI după solicitatea făcută de primarul Robu...

Vicepreședintele Comisiei de control a SRI după solicitatea făcută de primarul Robu administratorilor de bloc: „Vrea să-i transforme în ofițeri de informații”

0
DISTRIBUIȚI

Marian Cucșa, deputat ALDE de Timiș, a criticat în termeni duri operațiunea inițiată de primarul Timișoarei, care dorește să afle câți oameni locuiesc în oraș și câte mașini sunt solicitându-le președinților asociațiilor de proprietari să completeze un tabel cu date privitoare la fiecare locatar din bloc.

„Am citit cu tristețe un articol despre o situație din Timișoara. Primarul Robu, care nu face altceva decât să ne ducă într-o zonă dinainte de 1989, mai nou vrea să transforme administratorii de blocuri în ofițeri de informație ai primăriei. Este un lucru inadmisibil. Cum poate primarul să aibă o asemenea gândire, să oblige administratorii de bloc să raporteze ca la vechea Securitate, ca la secretarul de partid, să raporteze pe fiecare scară câți locuitori sunt, câte mașini, unde sunt înmatriculate mașinile, câți copii are fiecare familie, etc.


Acest lucru este cu atât mai condamnabil cu cât știm că de la Timișoara a pornit Revoluția tocmai pentru a nu se mai raporta la partid, la vechea Securitate, la secretarul de partid cu ce se întâmplă în familia fiecăruia”, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Marian Cucșa.

Președintele ALDE Timiș, care este și vicepreședinte al Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, spune că, prin atitudinea primarul Nicolae Robu, Timișoara nu face altceva decât să se întoarcă înainte de 1989 și le transmite administratorilor de bloc că partidul pe care-l conduce îi va ajuta să nu devină “ofițeri de informații”.

„Există evidența populației, există mijloace normale prin care sunt aceste date statistice. Dar pe mine personal nu mă surprinde poziția primarului, pentru că aceasta este gândirea. Știm bine că a condamnat și desecretizarea protocoalelor de colaborare între actuala securitate și actuala procuratură, care au aceleași metehne ca înainte de 1989. Nu ne mai surprinde cu nimic, dar trebuie să facem pași concreți și să împiedicăm să ne întoarcem înainte de 1989 prin atitudinea primarului Robu. Ultima găselniță mi se pare revoltătoare și sper ca timișorenii să nu rămână pasivi la așa ceva. Îi asigur pe toți administratorii de bloc din municipiul Timișoara că vor avea un sprijin real în ALDE pentru a nu deveni ofițeri de informații ai primăriei”, a conchis Marian Cucșa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.