Începe lupta pentru aeroportul din Timișoara. Cinci companii, în cursa pentru construcția...

Începe lupta pentru aeroportul din Timișoara. Cinci companii, în cursa pentru construcția noului terminal. Ce sumă este licitată

0
DISTRIBUIȚI

Patru companii şi o asociere din domeniul construcţiilor se bat pentru cele 22 de milioane de lei oferiţi pentru ridicarea noului terminal pentru curse externe cu care va fi dotat Aeroportul Internaţional ”Traian Vuia” Timişoara.

De la demararea şantierului, firma câştigătoare va avea la dispoziţie 10 luni pentru a finaliza lucrarea.


Oferte pentru proiect au depus companiile Construcții SA Sibiu, Eldiclau SRL Craiova, UTI Grup, Porr Construct SRL București și asocierea formată din Hidroconstrucția și AGAT Prodex SRL. „Ca urmare a creșterii volumului traficului aerian de pasageri derulat în cadrul Aeroportului Internațional Timișoara – Traian Vuia, a fost întocmit un proiect tehnic nr. 042/2017, care conține detalii de execuție și documentația tehnică, care stabilește și detaliază soluțiile tehnice și constructive necesare. Prin realizarea investiției se vor acomoda fluxurile de pasageri și bagaje aferente sosirii curselor externe”, se arată în anunțul licitației postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Noul terminal se va ridica în zona aeroportului, din comuna Ghiroda, județul Timiș, pe o suprafață de teren de 27.900 metri pătrați. Finanțarea proiectului va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM). Lucrările vor avea o durată de zece luni, iar valoarea acestora a fost estimată la 21,8 milioane de lei, fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.