A început Evaluarea Națională. Aproape 5.000 de elevi de clasa a VIII-a...

A început Evaluarea Națională. Aproape 5.000 de elevi de clasa a VIII-a din Timiș susțin proba scrisă la Limba Română

0
DISTRIBUIȚI

evaluare clasa a IV-a

Emoții pentru aproape 5.000 de elevi de clasa a VIII-a din județul Timiș. Examenele la Evaluarea Națională 2018 au început astăzi cu prima probă, cea scrisă la Limba și Literatura Română.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, în total, vor fi evaluați 4.840 de elevi în 51 de centre de examen constituite la nivelul județului nostru.

Proba scrisă la Limba Română este programată să înceapă, în această dimineață, la ora 09.00 şi durează două ore, iar elevii trebuie sa fie în săli cu o jumătate de oră mai devreme.


De asemenea, în săli, candidaţii nu vor avea acces cu telefoanele mobile, manuale, fişe sau alte materiale care ar putea reprezenta surse de inspiraţie. Absolvenţii clasei a 8-a vor putea intra in sălile in care are loc examinarea doar cu buletinul sau certificatul de naştere. Pe durata examenului, sălile de clasă vor fi supravegheate video şi audio, informează Ministerul Educației.

Miercuri, 13 iunie, elevii de clasa a VIII-a vor susține proba scrisă la Matematică, iar joi, la limba maternă. În data de 19 iunie, până la ora 12.00, se vor afișa rezultatele înainte de
contestații, care se vor depune în intervalul orar 14.00 – 19.00. Perioada 20 – 22 iunie este rezervată soluționării contestațiilor, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice pe 23 iunie.

Rămâi pe Pressalert.ro pentru a afla ce subiecte au primit elevii și care sunt baremele de corectare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.