Cum acționează tovarășul de chefuri al consilierului primarului Robu când se ia...

Cum acționează tovarășul de chefuri al consilierului primarului Robu când se ia de oameni. Ce au stabilit anchetatorii că s-a întâmplat în timpul scandalului de la mall

0
DISTRIBUIȚI
Lucian Boncu, după incidentul de la Iulius Mall, în timp ce era dus pentru audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara

Interlopul Lucian Boncu a făcut presiuni, când documentam cum a numit-o Nicolae Robu pe soția prietenului său șef de serviciu în Primăria Timișoara, fără concurs, la 24 de ani, să nu mai public nimic. Acesta este un apropiat al lui Ionuț Nasleu, consilierul personal al primarului Timișoarei, Boncu susținând că vrea să îl pună naș. „Nu ai înțeles, nu ți-ai dat seama până acum? Eu am treabă cu oamenii. Sunt destul de bărbat să mă iau de oameni, nu de bunuri și de copii și de familii”, „nu îți dau foc la mașini. Nu fac din astea. E sub demnitatea mea de om” sau „nu-ți dai seama că dai în oameni, dărâmi oameni? Eu nu am treabă, că nu mă poți afecta cu nimica, că nu sunt persoană publică, dar sunt alții în funcții publice care îi afectează, poate, idiotule (…) Lasă-mi prietenii în pace. Ei nu duc ca și mine. Eu duc orice tăvăleală” – au fost câteva dintre amenințările lui Boncu.

Modul în care acesta se ia de oameni, nu de bunuri, reiese și din rechizitoriul în care a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara pentru tulburarea ordinii și liniștii publice alături de Calofeteanu Marius, Taloș Adrian și Flucsă Nicolae, ultimii doi fiind acuzați și de loviri și alte violențe, în scandalul de la Iulius Mall. Scandalul a început în 19 februarie 2015, când Taloș, Flucsă și un al treilea bărbat rămas neidentificat l-au atacat pe Smeu Ioan, un apropiat al lui Boncu, care a apărut de altfel și în fotografiile de la chefuri alături de Ionuț Nasleu, consilierul personal al primarului Robu. Smeu a fost atacat cu un spray lacrimogen și apoi lovit de cei trei în dreptul scărilor rulante din zona cazinoului, având nevoie de 35 de zile de îngrijiri medicale.

Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la Iulius Mall se observă cum dintr-un Audi coboară doi bărbați, iar unul dintre ei ia ceva din partea din spate a autoturismului.


Amândoi, identificați ca fiind Boncu și Calofeteanu, aleargă în direcția lui Flucsă și Taloș. Cei doi l-au ajuns pe Flucsă în zona magazinului Amely și l-au prins de mâini, încercând să-l scoată din raza camerelor de supraveghere. „La ora 13:25:03 (ora afișată) numitul Flucsă Nicolae Sorin scoate din buzunar un telefon și este ținut în continuare de către numiții Boncu Lucian Adrian și Calofeteanu Marius-Florian. La ora 13:25:10 numitul Flucsă Nicolae Sorin este lovit cu pumnul de către numitul Boncu Lucian, după care cei doi agresori continuă de tragă de numitul Flucsă”, se arată în rechizitoriul care descrie imaginile suprinse de una dintre camerele de supraveghere. Ulterior, atacul crește în intensitate, conform imaginilor. Agresiunea încetează doar când intervine unul dintre agenții de pază. Printre martorii audiați, care au povestit cum s-a petrecut atacul, a fost agentul de pază de la magazinul Terra Nova, unde a încercat Flucsă să scape. Acesta a povestit că urmăritul a intrat în fugă, fiind urmărit de două persoane „din care l-a recunoscut pe inculpatul Boncu Lucian Adrian, întrucât frecventează aceeași sală de forță. Totodată martorul precizează că cele două persoane au început să agreseze pe primul bărbat care a intrat în magazinul Terra Nova, iar la încercarea sa de a interveni unul dintre agresori i-a spus să nu se bage”. Flucsă nu a depus plângere pentru loviri sau alte violențe împotriva celor doi. Martorii audiați au afirmat că prin acest incident a fost creată o stare de temere asupra clienților și angajaților din mall.

Lucian Boncu nu a dat declarații legate de incident în timpul urmăririi penale, rezervându-și dreptul la tăcere. La vremea respectivă, cei patru au fost reținuți 24 de ore, după care au fost puși în libertate sub control judiciar. În fața instanței, Boncu a declarat că a fost sunat de prietenul său Smeu care i-a povestit că a fost agresat și că, la vremea respectivă, lucra ca și agent de pază la casino, dar era în timpul liber. A susținut că doar l-a imobilizat pe Flucsă și a negat că l-ar fi lovit. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Timișoara.

Vă reamintim că Lucian Boncu a fost condamnat în primă instanță la trei luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare, sentința nefiind definitivă. Asta pentru că s-a dus la Taloș la spital, după ce a fost înjunghiat, în 28 iunie 2016, în stradă în miezul zilei, cu un buchet de flori cu panglică neagră. Anterior, în ianuarie 2016, apartamentul lui Taloș a fost atacat cu un cocktail Molotov de persoane rămase necunoscute, victima susținând atunci că „Lucian Boncu m-a căutat în club Atmosphere, cu trei – patru băieţi, înainte de Crăciun, să mă bată, să mă rupă. Datorită faptului că Dăscălescu este condamnat şi Flucsă Sorin este arestat în Olanda, vor să mă bată, să mă omoare, să mă nenorocească. Nu e nimic întâmplător, totul a fost pus la cale, un cadou de ziua mea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.