Laura Codruța Kovesi, la Timișoara: ”Sper să avem în continuare legi pe...

Laura Codruța Kovesi, la Timișoara: ”Sper să avem în continuare legi pe care să le putem folosi”. Ce premiu a acceptat de la Societatea Timișoara, în numele DNA

2
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Laura Codruța Kovesi a venit, astăzi, în capitala Banatului, la invitația Societății Timișoara, care a acordat premiul “Speranța” Direcției Naționale Anticorupție. Societatea Timișoara premiază, în fiecare an, instituții și personalități pentru promovarea democrației și a valorilor europene. Premiile pe anul 2017 au fost decernate în sala Bibliotecii Universității de Vest din Timișoara. La sosirea în instituție, șefa DNA a primit un buchet cu flori și a fost aplaudată minute în șir de cei prezenți în sală pentru a participa la eveniment. În total, Societatea Timișoara a acordat cinci premii.

Astfel, scriitorul și jurnalistul Radu Vancu a primit premiul „Alexandra Indrieş“, jurnalistului Liviu Avram i-a fost decernat premiul pentru jurnalism civic „Oscar Berger“, iar istoricul și cercetătorul Mădălin Hodor a primit premiul „Ion Monoran“. De asemenea, Societatea Timișoara a acordat premiul „Secera şi ciocanul“ liderilor coaliției de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Șefa DNA a precizat că a acceptat invitația de a participa la eveniment din respect pentru Societatea Timișoara. “Sunt onorată să primesc acest premiu în numele DNA și vă mulțumesc pentru cuvintele de apreciere la adresa activității noastre. Mesajul de mulțumire vine prin vocea mea din partea tuturor celor care lucrează în DNA: procurori, polițiști, specialiști, grefieri.


Vă mulțumim pentru acest premiu, suntem onorați să-l primim. Am primit invitația de a participa la acest eveniment în urmă cu câteva săptămâni și tot atunci am acceptat să particip în primul rând pentru respectul pe care-l avem pentru Societatea Timișoara și apoi pentru titlul pe care acest premiu îl are – Speranța. Societatea Timișoara a fost mereu consecventă în a promova valorile democratice și statul de drept. Ceea ce apreciez împreună cu colegii mei este consecvența cu care au apărat și promovat un alt lucru: lupta cu oboseala și cu resemnarea celor care au renunțat să mai spere în adevăr și cinste. E un alt motiv pentru care azi am venit să particip la acest eveniment”, a afirmat Laura Codruța Kovesi, în timpul discursului său, după ce a primit premiul “Speranța”.

De asemenea, șefa DNA a precizat că speră ca procurorii să rămână independenți, iar independența procurorilor, a sistemului judiciar și o legislație eficientă sunt vitale pentru a lupta cu infracționalitatea și cu corupția. “Noi, procurorii, avem datoria de a respecta și de a căuta adeăvrul, de a ne face datoria respectând legea, de a fi onești în tot ceea ce facem. Vom continua să facem acest lucru și pe viitor. Sper ca împreună cu colegii mei, ca procurorii să rămână independenți. Sper să se păstreze stabilitatea instituțională și legislativă. Sper să avem în continuare legi pe care să le putem folosi și să ne facem treaba cât mai bine. Așteptările din partea societății în ceea ce privește activitatea noastră sunt ridicate, legitime și încercăm și continuăm să ne facem treaba cât mai bine în fiecare zi. Așa cum am spus de multe ori, independența procurorilor, independența sistemului judiciar și o legislație eficientă sunt vitale și sunt premizele fundamentale pentru a lupta cu infracționalitatea, dar și pentru a lupta cu corupția, și în special cu corupția la nivel înalt. Sperăm ca aceste lucruri să nu se schimbe. Vă mulțumesc pentru acest premiu și sper că orice moment dificil pe care-l va traversa instituția noastră sau societatea noastră, prin unitate și cu speranță să-l depășim”, a mai declarat Laura Codruța Kovesi.

Șefa DNA nu a dorit să facă declarații de presă. La finalul evenimentului, Societatea Timișoara a acordat premiul „Secera şi ciocanul“ liderilor coaliției de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, moment în care o parte din cei prezenți în sală au început să strige “DNA să vină să vă ia”.

2 COMENTARII

  1. Societatea Timisoara premiaza sefa lui „portocala”.Nu prea inteleg atunci cind a fost sincera societatea,cind a scris Proclamatia sau acum cind premiaza apucaturile securiste ale DNA-ului.

  2. Cata decadenta! Un premiu acordat pe vremuri lui Corneliu Coposu, regelui Mihai, a fost inmanat acum unei persoane cu totul mediocre, in mod ironic, in orasul in care aceasta si-a sustinut si un doctorat la fel de mediocru, suspicionat de plagiat si girat de doua persoane cu o tinuta morala indoielnica. Dar vorba coanei Pipa, celebrul personaj al lui Eugen Ionesco: Aveti incredere in mine. Eu si gastele mele cerem puterea… E nevoie de o noua mistificare… Nu vom persecuta, ci vom pedepsi si vom face dreptate… Vom face pasi inapoi, deci vom fi in avangarda istoriei! Nu vor mai exista profitori. Numai eu si gastele mele… Restaurarea tiraniei se va numi disciplina si libertate… Si toti vom merge-n pas de gasca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.