Acuzații grave la un azil de bătrâni din Timișoara. O femeie de...

Acuzații grave la un azil de bătrâni din Timișoara. O femeie de 93 de ani, lovită de o infirmieră. Ce spun reprezentanții căminului

0
DISTRIBUIȚI
Bătrâna a rămas cu o vânătaie pe mână

Un incident care ridică multe suspiciuni a avut loc, în urmă cu o săptămână, într-un azil de bătrâni privat din Timișoara, unde o femeie de 93 de ani a fost lovită de una dintre infirmiere. Potrivit unei sesizări venite pe adresa PRESSALERT.ro, femeia a fost umplută de vânătăi, iar persoana care ar fi agresat-o nu ar fi la prima abatere. Cititorul a trimis și fotografii, în care se văd pete vinete pe fața și mâinile femeii.

Totul s-a petrecut în data de 24 iunie, în azilul Luminița Feri, de pe strada Livezilor, din Timișoara. Atunci, potrivit sesizării cititorului, Margareta, în vârstă de 93 de ani, a fost lovită de una dintre infirmiere. Aceasta a fost surprinsă de o altă angajată a azilului și a fugit din clădire. Femeia a rămas cu vânătăi pe față și pe corp. Potrivit cititorului nostru, infirmiera ar mai fi lovit și alți pacienți internați în cămin și că de multe ori chiar consuma băuturi alcoolice în timpul serviciului, iar că administratorii instituției ar fi știut de comportamentul femeii.

Contactată telefonic de PRESSALERT.ro, proprietara azilului, Luminița Laza, ne-a declarat că incidentul i-a fost sesizat de către asistenta căminului și că angajata a fost dată afară.


Aceasta spune însă că nu a fost ”bătaie”. ”Este dată afară. Nu am sesizat poliția, pentru că nu a fost bătaie, mai mult i-a dat o palmă. Nu este lovită tare. Acum este ok”, ne-a declarat Luminița Laza. Întrebată dacă rudele femeii cunosc ce s-a întâmplat, proprietara azilului a spus că ”fiul este plecat în Germania, i-am spus că am dat-o afară (pe angajată – n.r.). Doamna Margareta este bine”. Luminița Laza a susțínut că infirmiera a lucrat în azil timp de câteva luni, dar nu a mai fost sesizată până acum de vreun incident similar sau că femeia s-ar fi comportant violent cu pacienții. Aceasta a mai explicat că, atunci când angajează personal, mai întâi oamenii sunt în probe, și mai apoi sunt primiți în cadrul azilului.

Pe de altă parte, asistenta instituției, Mihaela Filip, susține că a fost, de fapt, un accident. Totul s-a petrecut duminică seara, la cină, pe care bătrâna o mănâncă la ea în cameră, fiind imobilizată la pat. Mihaela Filip spune că a fost în azil când a aflat că Margareta se înecase cu mâncare, iar infirmiera ar fi lovit-o ca să nu se sufoce. A urcat și ea în camera bătrânei și spune că a ajutat-o pe femeie să-și revină. ”Doamna Margareta se înecase foarte rău, a lovit-o, a prins-o și a scuturat-o așa, ca să iasă… să sară chestia aia din gât. (Bătrâna – n.r.) era semi pe ducă și atuncea am scuturat-o și i-am dat ca să-și revină, i-am dat și după cap, să-i sara bucata din gură, și nu e chiar așa de rău bătută, e doar un pic vânătă la ochi că fiind foarte slabă, se și învinețește foarte repede. S-a înecat, fiind țeapănă, nu o putem ridica, am întors-o pe o parte. Urcasem și eu între timp”, a povestit, pentru PRESSALERT.ro, asistenta.

Aceasta spune că motivul pentru care infirmiera a fost totuși concediată a fost pentru că ”nu trebuia procedat așa, trebuia… fără să o lovim. Corect nu era să o lovească, dar a lovit-o, s-a speriat și ca să nu-i moară în mâini… E doar vânătă puțin sub ochi, dar a fost spre binele ei, într-un fel, dar nu s-a procedat corect, aici ne asumăm vina, în fazele alea nu mai realizezi și faci orice ca să o scoți”. Mihaela Filip a confirmat că fiul bătrânei a fost înștiințat și că ”i-am cerut mii de scuze”.

Rudele pacienților plătesc 2500 de lei lunar pentru cazarea și îngrijirea în acest azil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.