Binecunoscuta formație bosniacă Hari Mata Hari susține un concert în premieră în...

Binecunoscuta formație bosniacă Hari Mata Hari susține un concert în premieră în România. Unde va avea loc evenimentul VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Hari Mata Hari va susține un concert în premieră în România la Dudeștii – Vechi

Formația bosniacă Hari Mata Hari va susține un concert în premieră în țara noastră, evenimentul urmând să se desfășoare în data de 12 august. Recitalul este inclus în programul Zilelor Comunei Dudeștii Vechi.

În zona de vest a țării, numele de Hari Mata Hari nu mai are nevoie de nicio prezentare. Solistul formației, Hajrudin „Hari” Varešanović a început să cânte la vârsta de șase ani, iar patru ani mai târziu a apărut pe scenă alături de formația Omi. În 1979 a apărut alături de trupa Zov, alături de care a cântat piesa „Poletjela golubica sa Baščaršije”, iar adevărata maturitate artistică a venit odată cu apariția sa în grupul Ambasadori.


În 1984 artistul a editat un album solo numit Zlatne Kočije, iar un an mai târziu a câștigat un festival și a pus bazele trupei Hari Mata Hari. Discul editat în 1986 numit Ne bi te odbranila ni cijela Jugoslavija a fost votat cel mai bun album al anului. De-a lungul vremurilor, celebra formație din Bosnia – Herțegovina a vândut peste cinci milioane de albume, iar piesele lor sunt considerate printre cele mai populare cântece de dragoste din fosta Yugoslavie. Hari Mata Hari a reprezentat Bosnia și Herțegovina la concursul Eurovision din 2006 care a avut loc la Atena.

Bulgarii din Dudeştii-Vechi reprezintă o minoritate catolică care locuieşte predominant în Banatul românesc. În 1738 bulgarii au întemeiat Beșenova Veche (Star Beshenov sau Stár Bišnov), iar anul acesta comunitatea sărbătoreşte 280 de ani de la venirea lor pe teritoriul României. Cu această ocazie, Primăria Comunei Dudeştii-Vechi organizează o sărbătoare aparte, dorind să aducă un număr mare de participanţi pe parcursul desfășurării evenimentului, între 10 și 12 august. Fiecare zi de festival va aduce pe scenă artişti consacraţi din România şi Serbia, dar și ansamblurile de dansuri şi interpreţi de muzică populară tradiţională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.