Deținuții și Evaluarea Națională. Câți români privați de libertate în vestul țării...

Deținuții și Evaluarea Națională. Câți români privați de libertate în vestul țării doresc să-și continue studiile

0
DISTRIBUIȚI

Aproape 20 de deţinuţi de la penitenciare din ţară au susţinut Evaluarea Naţională în iunie şi nici o persoană privativă de libertate nu a solicitat să participe la examenul de Bacalaureat în sesiunea din vară, existând câteva cereri pentru sesiunea august – septembrie, potrivit datelor furnizate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

La Penitenciarul Arad, la Evaluarea Naţională s-au înscris trei deţinuţi de 46, 53 şi 28 de ani.


Mediile obţinute de aceştia au fost 5,67; 5,45; 8,02. Examenul a fost susţinut în spaţiul dedicat activităţilor de şcolarizare. Toţi cei trei deţinuţi şi-au manifestat intenţia de a continua procesul de instruire şcolară.

Deţinuţii de la Penitenciarul Timişoara sunt înscrişi pentru admiterea în clasa a IX-a la Centrul Zonal Special de Înscriere pentru Învăţământ Seral şi cu Frecvenţă Redusă, motiv pentru care aceştia nu au susţinut examenul de Evaluare Naţională. „Menţionăm faptul că cei nouă deţinuţi au solicitat înscrierea în clasa a IX-a. Dosarele acestora au fost preluate de reprezentantul Colegiului Tehnic Energetic ‘Regele Ferdinand’ I Timişoara pentru realizarea demersurilor necesare înscrierii. Dosarele au fost depuse la Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi discutate în şedinţă publică. La activităţile de instruire şcolară vor fi incluse persoanele private de libertate clasificate în regimurile deschis şi semideschis”, menţionează ANP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.