Două drumuri distruse de ploaia torenţială și un tronson blocat complet cu...

Două drumuri distruse de ploaia torenţială și un tronson blocat complet cu aluviuni şi trunchiuri de copaci

0
DISTRIBUIȚI

Două drumuri judeţene au suferit pagube importante din cauza viiturilor puternice înregistrare în urma unei ploi torenţiale care a căzut luni după-amiază în vestul judeţului Hunedoara, apele aducând la vale zeci de trunchiuri de copaci şi metri cubi de aluviuni care au blocat circulaţia şi au distrus asfaltul, conform evaluărilor efectuate marţi, în teren, de echipe ale Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara.

Cea mai gravă situaţie este pe un tronson al drumul judeţean DJ 706B, între satele Luncşoara şi Dumeşti, pe raza comunei Luncoiu de Jos, acesta fiind complet blocat de aluviuni şi de zecile de trunchiuri de copaci aduşi de ape de pe versanţi.

„Torenţii au distrus corpul drumului pe o distanţă de circa 300 de metri, iar pe mai multe porţiuni covorul asfaltic a fost deteriorat serios. Se circulă pe rută ocolitoare, pe drumul vicinal de la Visca la Luncşoara”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al CJ Hunedoara, Melania Iscru.

Pe acelaşi drum judeţean, s-au constatat distrugeri ale asfaltului şi ale acostamentului, fiind necesare consolidări ale malurilor şi zidurilor de sprijin.


Deoarece cursul pârâului din vecinătate a fost deviat, acesta curge în prezent pe drum.

Firma care asigură reparaţiile la drumurile judeţene în zona Brad a început intervenţiile de urgenţă pentru curăţarea drumului şi redarea lui circulaţiei rutiere.

Un alt drum afectat de viituri este cel dintre localităţile Boşorod, Luncani şi Alun, în zona Munţilor Orăştiei. Drumul pietruit a fost rupt în trei locuri şi spălat de ape.

„Porţiuni întregi sunt acoperite de aluviuni şi rădăcini aduse din amonte. De asemenea, malurile au fost rupte în mai multe locuri, inclusiv în zona zidurilor de sprijin”, a precizat reprezentanta CJ Hunedoara.

Primăria comunei Boşorod a lucrat deja la degajarea părţii carosabile de rădăcini şi bolovani, urmând ca firma care asigură intervenţiile şi reparaţiile să deplaseze, la rândul ei, utilaje în zonă pentru refacerea părţii carosabile.

Partea de vest a judeţului Hunedoara s-a aflat luni sub cod portocaliu de precipitaţii, cantităţile de apă căzute ajungând la 40 de litri pe metrul pătrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.