Expoziția Oravitzan de la Arad mai poate fi vizitată până în 5...

Expoziția Oravitzan de la Arad mai poate fi vizitată până în 5 august

0
DISTRIBUIȚI

Datorită succesului enorm de care s-a bucurat la Arad, expoziţia de artă de anvergură naţională şi internaţională „Lumină şi Jertfă” a pictorului bănăţean Silviu Oravitzan, deschisă la Muzeul de artă, va mai rămâne deschisă încă o săptămână şi va putea fi vizitată până în data de 5 august.

Nume de referinţă pentru arta românească, Silviu Oravitzan dezvoltă un concept unitar, centrat asupra simbolisticii creştine: Cruce, Centru, Lumină.


De mai bine de treizeci de ani, aceste teme majore ale creaşiei sale sunt interpretate prin mijlocirea diferitelor medii de expresie – desen, pictură, sculptură – fiind prezentate publiclului atât în speţii laice, cât şi sacre. Lucrările sale au putut fi văzute la Timişoara, Cluj-Napoca, Bucureşti, dar la Marsilia, New-York, Paris sau Viena.

Expoziţia de la Arad, vernisată în 15 mai, a fost vizitată nu numai de arădeni, ci şi de iubitori de artă din Timişoara şi turişti din Franţa, Germania, Austria, Spania, Israel sau Mexic şi interesul publicului pentru lucrările sale au făcut ca expoziţia să fie prelungită cu o săptămână.

Foto: Nelu Scripciuc – Complexul Muzeal Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.