Laura Codruţa Kovesi, la DIICOT Sibiu. Ce spune procurorul general Augustin Lazăr...

Laura Codruţa Kovesi, la DIICOT Sibiu. Ce spune procurorul general Augustin Lazăr despre viitorul fostei șefe a DNA

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii Consiliului Superior al Magistraturii au decis, astăzi, în cadrul Secţiei, să o repartizeze pe Laura Codruţa Kovesi la DIICOT Sibiu, unitatea de parchet de unde provine. Fosta şefă a DNA va activa în acea instituţie în calitate de procuror, scrie Mediafax.

Procurorii CSM au discutat astăi, începând cu ora 10.00, cererea Laurei Codruţa Kovesi de a-şi continua activitatea în calitate de procuror.


Augustin Lazăr, procurorul general al României, a declarat, la sediul CSM, întrebat dacă ia în calcul să o delege pe Laura Codruţa Kovesi pe altă funcţie decât cea de procuror DIICOT că este posibil să existe discuţii privind o activitate ce ar aduce un plus în Ministerul Public.

„Procurorii care îşi incheie activitatea la DNA de regulă îşi continuă activitatea în cadrul Ministerului Public, folosindu-şi experienţa pe care au dobândit-o la DNA. Este foarte posibil să ne gândim la o activitate care să fie bună şi care să aducă un plus Ministerului Public cu experienţa câştigată la DNA. Urmează să vedem în perioada următoare”, a declarat procurorul general Augustin Lazăr.

Decizia de repartizare a lui Kovesi vine după ce preşedintele României Klaus Iohannis a emis luni decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

„Despre mine vă pot spune că am luat act de decretul de revocare din funcţia de procuror şef DNA şi începând de astăzi (luni-n.r.) nu voi mai lucra în Direcţia Naţională Anticorupţie. Voi rămâne procuror”, a spus Laura Codruţa Kovesi, la scurt timp după anunţul privind revocarea sa din funcţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.