Ministrul Transporturilor: lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva va fi gata anul acesta...

Ministrul Transporturilor: lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva va fi gata anul acesta doar ”dacă s-ar întâmpla o minune”. Ce măsuri de ultimă oră anunță

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-683805523">
Nodul Șoimuș

Ministrul Transporturilor Lucian Șova a declarat aseară, la Antena 3, că, din punctul său de vedere, lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva nu va fi gata anul acesta, însă aceasta trebuie finalizată în 2019. Șova a mai spus că ministerul pe care-l conduce a început o serie de anchete în ceea ce privește cerințele partenerilor comerciali, dar ți să calculeze penalități pentru întârzieri în domeniul infrastructurii rutiere.

„Nu cred că lotul trei din autostrada Lugoj-Deva va fi gata anul acesta, dacă menţine ritmul acesta, dar vă spun, pe lotul trei se lucrează cu 100 şi ceva de muncitori, pe lotul patru cu 600 de muncitori. Pe lotul trei se lucrează cu sub 100 de utilaje”, a declarat Lucian Şova, la Antena 3.

„La ritmul acesta, lotul trei nu se poate finaliza în acest an, dacă s-ar întâmpla o minune, în sensul că ar lucra cu 300 de muncitori români şi poate cu 200 de utilaje în loc de 100, sigur că termenele s-ar scurta”, a adăugat Şova.

Ministrul Transporturilor a spus că a început calcularea penalităților pentru întârzieri pe șantierele autostrăzilor și drumurilor din țară și susține că are ”un partenerat corect cu conducerea companiei de astăzi”, referindu-se la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„Am început un proces de investigare cu privire la originea revendicărilor făcute în decursul timpului de diverşi parteneri comerciali pe deoparte, pe de altă parte am început deja să calculăm noi penalităţi şi să cer companiei (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – n.r.) şi mă bucur de un partenerat corect cu conducerea companiei de astăzi, în sensul de a identifica motivele pentru care aceste lucruri s-au întâmplat, pentru că ştiţi, percepţia mea este următoarea: s-au uitat într-un sertar sau s-a stat pe o procedură legală, răspundem la 30 de zile la o hârtie pentru autorizaţia de construcţie, mai aşteptăm 30 de zile pentru o altă hârtie, în ultimele şase luni, aceste proceduri le monitorizez la nivel de minister, cu aparatul propriu al ministerului, am oameni speciali dedicaţi care urmăresc aceste proceduri legale, astfel încât ele nu să aştepte să se petreacă în termenele de 30 de zile plus 30, astfel încât, am scurtat mult din aceste termene”, a declarat Lucian Şova la Antena 3.

„Aceste lucruri încep să le investighez: unu că la nivel de companii ne pregătim să facem noi reglementări pentru nerespectarea termenelor contractoare, iar acest lucru va produce deranj şi acest lucru va scoate la suprafaţă o serie de aspecte, pe de altă parte şi cu privire la originea şi responsabilitatea revendicărilor care sunt multe, sunt în curs şi aşteptăm multe decizii nefavorabile companiei şi mi-am propus să mă pregătesc şi cu evaluarea responsabilităţilor”, a adăugat ministrul Transporturilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.