Nicolae Robu îi acuză pe Gheorghe Ciuhandu, Sorin Grindeanu și Adrian Orza...

Nicolae Robu îi acuză pe Gheorghe Ciuhandu, Sorin Grindeanu și Adrian Orza că au adus Primăriei Timișoara un prejudiciu de 350.000 de lei UPDATE 2 Reacțiile lui Orza și Grindeanu

0
DISTRIBUIȚI

Fostul primar Gheorghe Ciuhandu, precum și foștii viceprimari Sorin Grindeanu și Adrian Orza ar putea plăti din propriul buzunar o sumă totală de peste 350.000 de lei, după ce în perioada în care au fost la conducerea Primăriei Timișoara au închiriat mai multe mașini ilegal. Cel puțin asta a susținut, astăzi, Nicolae Robu, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, care a precizat că a înaintat o acțiune în instanță împotriva foștilor șefi ai instituției.

„Au fost închiriate 12 mașini, pe două contracte, în perioada 2009 – 2010. Eu nu îi acuz pe cei nominalizați, nu mă ocup de așa ceva, doar că au fost închiriate într-o perioadă în care erau interzise astfel de cheltuieli”, a spus Nicolae Robu.

„Am înaintat o acțiune în instanță pentru recuperarea unui prejudiciu produs Primăriei Timișoara de către foștii conducători ai instituției, prin nerespectarea unei ordonanțe de urgență în vigoare la acea vreme privind reducerea cheltuielilor bugetare. S-au încheiat contracte de închiriere pentru mașini și Curtea de Conturi a sesizat că acele contracte au fost ilegale și s-a constatat că decizia a fost una corectă. Era o ordonanță în vigoare menită să reducă cheltuielile bugetare, OUG 34 din anul 2009. Gheorghe Ciuhandu, Adrian Orza, Sorin Grindeanu și câțiva funcționari publici sunt subiecți în acest proces.


Vom vedea ce spune instanța, s-a ajuns în situația că prejudiciul trebuie recuperat de la ei ca persoane. Primăria prin primar i-a acționat în instanță. Nu am făcut-o ca persoană, ci ca reprezentant al instituției. Recuperarea prejudiciului a rezultat din închirierea de mașini cu încălcarea OUG care instituia măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare. Nu știu detalii”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei nu a putut preciza câte mașini au fost închiriate, afirmând doar că prejudiciul se ridică la suma de 352.000 de lei, fără penalități și fără dobânzi.

UPDATE Adrian Orza ne-a declarat că este vorba de mai multe mașini care au fost închiriate de la RATT.

„Încă nu s-a stabilit prejudiciul. Este o aberație dacă acesta este prejudiciul. Pot fi comentate deciziile domnului Robu? Nu știu care sunt criteriile după care au fost nominalizate acele persoane. Eu nu am semnat, de exemplu, niciun contract cu RATT-ul, nu era pe domeniul meu de activitate ca viceprimar. Pe timpurile alea, era voie doar cinci mașini pe toată primăria. Și era o aberație, pentru că aveai mașini la poliția locală, pe direcții, la azilele de bătrâni. Și probabil serviciul cei de la juridic, administrativ au găsit formula aceasta, să le închirieze de la RATT. Nu știu ce calcule a făcut Curtea de Conturi, că a ajuns la niște valori mai mari decât mașinile. Eu nu-mi fac niciun fel de problemă”, a explicat Adrian Orza.

UPDATE 2 Sorin Grindeanu ne-a spus că declarațiile de astăzi ale primarului Nicolae Robu reprezintă acțiuni „disperate” pentru a distrage atenția de la problemele reale ale Timișoarei.

„Ce să vă comentez acțiunile disperate ale unui om tot mai rupt de realitate, care folosește acțiuni de acest gen pentru a distrage atenția de la problemele reale ale orașului. Este un om care pe parcursul celor șase ani de mandat nu a făcut decât scandal și acțiuni de acest tip. Eu, vizavi de acest personaj, refuz să-i folosesc inclusiv numele, și sunt convins și cred cu toată tăria că face de rușine orașul nostru în toată România. Mi-este jenă să vorbesc despre un asemenea personaj, care de șase ani conduce, din păcate, destinele Timișoarei”, a afirmat Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.