Programul oficial de Ziua Timișoarei. Vezi când vor concerta Vama, Lidia Buble...

Programul oficial de Ziua Timișoarei. Vezi când vor concerta Vama, Lidia Buble sau Horea Brenciu

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a stabilit programul oficial pentru ZIua Timișoarei, 3 august. Manifestările dedicate Zilei Timişoarei debutează vineri, 3 august, la ora 9.30, în Piaţa Petru Maior din Timişoara, cu depunerea de coroane la bustul colonelului Virgil Economu, sub comanda căruia trupele armatei române au intrat în Timişoara şi au defilat în Piaţa Unirii la 3 august 1919. Depunerea de coroane va fi urmată, la ora 10.30, în Piaţa Unirii, de o ceremonie publică organizată cu sprijinul Garnizoanei Timişoara.

Începând cu ora 12, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara va avea loc şedinţa festivă a Consiliului Local al Municipiului Timişoara, menită a marca ziua oraşului nostru, ocazie cu care se va decerna Titlul de Cetăţean de Onoare lui Georg Lecca. De la ora 19.30, în Piaţa Victoriei, vor avea loc concerte susșinute de Lidia Buble, Alex Velea, Antonia şi Connect-R. Seara se va încheia cu un foc de artificii. Iată programul integral al celor trei zile de sărbătoare

3 august – vineri

Piaţa Petru Maior

09.30 Depunere de coroane la bustul colonelului Virgil Economu

Piaţa Unirii

10.30 Ceremonie publică organizată cu sprijinul Garnizoanei Timişoara, care va marca momentul intrării trupelor române în Timişoara în data de 3 august 1919

Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara

12.00 Şedinţă Festivă – Decernarea Titlului de Cetăţean de Onoare domnului Georg Lecca, inginer, doctor în arte vizuale.


Prezență activă şi profundă în lumea culturală timişoreană, şi nu numai, dl. Georg Lecca, sprijină în mod constant artiștii din orașul nostru, legându-şi astfel numele definitiv de Timişoara. A facilitat expunerea de documente privind avangarda româneascã în Ungaria, Austria şi Germania. A făcut donaţii, a sprijinit publicaţii, a finanţat expoziţii şi cărţi despre artă, care pun în valoare şi readuc în atenţia publicului artişti români contemporani de o mare valoare. Dl. Georg Lecca a fost numit Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara, prin HCL nr. 164 din 2017, iar în data de 3 august 2018, i se va decerna acest titlu, pentru contribuția esențială pe care o are promovând Timișoara în țară și peste hotare.

Spaţiul Expoziţional din incinta Bastionului Theresia – Casa de Cultură a Municipiului Timişoara

18.00 – Vernisajul expoziției de artă plastică dedicată Zilei Timişoarei – Asociația Artiștilor Plastici “Romul Ladea”

Piaţa Victoriei

19.30 Concerte

 Lidia Buble

Alex Velea

Antonia

Connect-R

Foc de artificii

Piaţa Libertăţii

22.00 Tura Licuricilor – “Light up your city” – eveniment dedicat alergătorilor amatori, organizat de Asociaţia Alergotură, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara, pe traseul: Piaţa Libertăţii – V.V. Delamarina. – Mărăşesti – Eugeniu de Savoya – E. Ungureanu – Gh. Lazăr – Piaţa Unirii – Palanca – Piaţa Ţarcului – Eugeniu de Savoya – V. Alecsandri – Piaţa Libertăţii. Participarea este gratuită. Detalii despre eveniment puteţi obţine accesând următorul link:  https://www.facebook.com/Alergotura/.

 

4 august- sâmbăta

Piaţa Victoriei

19.30 Concerte

The Weekend Bandits

Horea Brenciu & HB Orchestra

 Vama

Phoenix

5 august- duminica

Piaţa Victoriei

19.30 Blues pentru Timişoara

Axis

Bega Blues Band & Sanat Deliorman (Turcia)

The Petting Blues Band (Serbia)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.