Ripensia a trecut la scor de Fortuna Becicherecu Mic. Roș-galbenii au folosit...

Ripensia a trecut la scor de Fortuna Becicherecu Mic. Roș-galbenii au folosit doi tineri noi GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Formația pregătită de Ciprian Urican a obținut în această seară cea de-a doua victorie consecutivă în teste. Ripensia Timișoara învins-o cu 5-0 pe Fortuna Becicherecu Mic, câștigătoarea fazei județene a Cupei României. Nou promovata în D a rezistat bine doar până la pauză. Gazdele din Ciarda Roșie au folosit astăzi și doi tineri noi: Alin Bărâcă și Iustin Ardelean.

”Ripi” a revenit acasă pentru un nou amical după ce ieri a învins la Giarmata (3-1). Cu Mansour, menajat, timișorenii au început cu un 11 apropiat de cel de bază. Cu toate acestea la pauză scorul a fost doar 1-0. Bădăuță a marcat cu un șut sub transversală din interiorul careului după o minge venită de la Zaluschi.

Oaspeții aveau să cedeze însă în patru rânduri după pauză, deși timișorenii au mizat pe o garnitură mai tânără. Mai întâi Apro a trimis magistral din lovitură liberă în minutul 55, apoi a ieșit la rampă Dumiter, care din postura de vârf și-a trecut în cont două goluri și alte șanse. Precum și un penalty ratat în minutul 73, când portarul Culda a reținut balonul. Cu 12 minute înainte de final, și pe fondul picajului fizic al oaspeților, Dumiter a făcut 3-0 cu un șut pe jos după ce a scăpat singur spre poartă. Peste doar trei minute japonezul Takenori Kawagoe și-a trecut în cont prima reușită pentru ripensiști, finalizând după ce inițial balonul trimis de Tineiu a sărit din bară. Tot Dumiter a închis tabela: 5-0, în minutul 85.

Ultimul test al verii pentru Ripensia va fi sâmbătă, de la ora 11, tot în Ciarda Roșie, cu CSM Școlar Reșița.

Ripensia Timișoara: Păduraru (30 Rădulescu) – Ad. Popa, M. Toma, Burdeț, C. Toma – Stoi, Anghelina – Ungureanu, Zaluschi, Monea – Bădăuță (repriza I); Rădulescu (60 Dobre) – Vlădia, Apro, Bărâcă*, Ardelean* – Kawagoe, Lemnaru – Tineiu, Cluci, Monea – Dumiter. Antrenor: Ciprian Urican.

Fortuna Becicherecu Mic: Culda – Hodiș, Oneț, Miheț, Szalkai, Vîrșog, Zurbagiu, D. Roman, Z. Radu, Negruț, Cioancă. Au mai intrat: Ungureanu, An. Ilie, Terec, Croitoru, Iacob. Antrenor: Vasile Luță.

”Important e ca ei să aplice, și nu contează adversarul, maniera de joc. Noi avem obiectiv să ne fixăm, aprofundăm stilul, și să-l expunem în timpul campionatului. Azi, de la început până la sfârșit l-au respectat, inclusiv să zicem echipa a doua, dar sunt tinerii noștri care formează o echipă bună ce a jucat în același mod ca cei din prima repriză. Înseamnă că lucrăm bine, sunt niște principii care trebuie învățate și puse pe terenul de joc”, a declarat Ciprian Urican după jocul de azi. ”Începem ciclul săptămânal care se va menține până la finalul campionatului. Încercăm să ne concentrăm pe jocul de la Brăila, începutul e mai dificl, ei au început de abia de o săptămână. Dacă cineva crede că va fi facil se înșeală amarnic… Jucătorii să ia meciul foarte în serios. Le-am spus, nu știu câte meciuri am câștigat la Brăila, au spiritul lor, nu e ușor meciul, trebuie gestionat bine”, a mai spus ”principalul” Ripensiei.

Cetitudini și tineri noi

Tehnicianul Ripensiei a confirmat că jucătorii care s-au pregătit în toată această perioadă sub comanda sa și care nu au fost anunțați încă oficial ca transferați, rămân. În această postură aflându-se niponul Takenori Kawagoe (ex-Mama Mia), Cătălin Tineiu (Hermannstadt II) și portarul junior Ștefan Dobre (CNPT).


De asemenea, în partea secundă în formația roș-galbenă au mai apărut două nume noi. E vorba de Iustin Ardelean, care a evoluat fundaș stânga și provine de la ”U” Cluj și fundașul central Alin Bărâgă (1999), crecut la Școala ”Dani Coman” Pitești, și care a fost testat în urmă cu doi ani și jumătate de Marius Șumudică la Astra. ”Toți sunt de viitor, clubul s-a decis, să-i creștem, să facem o pepinieră de jucători tineri… Conducerea a decis, tot ce-i bun, tineret, aducem la Ripensia”, a precizat Urican.

”Am vrut să vadă și băieții la ce nivel se află. Pregătirea am început-o de doar o săptămână și jumătate. Am făcut și lucruri bune în prima repriză. Dar s-a văzut valoarea Ripensiei în partea a doua, sperăm să ajungem și noi la un nivel bun… Vom juca joi cu Ghiroda la Becicherec (n.r. în Cupă), sper să ne prezentăm la ora jocului bine din punct de vedere fizic și să mergem mai departe”, a spus și Vasile Luță, antrenorul Fortunei. Acesta i-a pierdut în vară pe Dragu și Dragan, dar l-a ”câștigat” pe Robert Szalkai (Dumbrăvița).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.