Societatea de Transport Public Timișoara se va ocupa, oficial, de iluminatul public

Societatea de Transport Public Timișoara se va ocupa, oficial, de iluminatul public

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Local Timișoara a votat, astăzi, ca Societatea de Transport Public Timișoara să primească, prin atribuire directă, serviciul de întreținere a serviciului de iluminat public și iluminat festiv de sărbători. De asemenea, a fost aprobat caietul de sarcini, contractul de delegare a gestiunii și tarifele.

Discuțiile s-au aprins în momentul în care consilierul local PSD, Dan Idolu, a propus prevederea ca 80% din lucrări să fie efectuate de cei de la STPT și nu date în subantrepriză.


Acesta a susținut că sumele alocate pentru acest an – 250.000 euro pentru întreținerea iluminatului stradal și 100.000 euro pentru iluminatul artistic de sărbători – sunt mici și că este nevoie ca societatea să poată să realizeze profit nu să fie folosită doar pentru ca banii să ajungă, fără licitație, la firme private.

Sorin Supuran, directorul STPT, a susținut că societatea de transport este pregătită să asigure mentenanța. „În prezent, avem undeva la 26 de oameni și continuăm să îi reevaluăm pentru că, deși au competențe, nu au profesat. Avem cele două PRB_uri noi și doi care sunt second hand”, a susținut Supuran. Acesta a afirmat că STPT se vor descurca cu cei peste 20.000 de stâlpi din oraș și că se asigură intervențiile de urgență și în acest moment. Cu tot avântul, STPT va putea să asigure mentenanța după ce se va semna contractul cu municipalitate.

Primarul Nicolae Robu s-a enervat de propunerea lui Idolu, declarându-se deranjat că se dorește aplicarea procentului de 80% și pentru iluminatul de sărbători pe motiv că „nu are STPT specialiști în iluminat ornamental”. Până la urmă s-a votat ca procentul de 80% să fie aplicat doar pentru lucrările de mentenanță. La îndemnul lui Robu, consilierii locali liberali au votat și ei amendamentul în această formă, ulterior proiectul fiind aprobat în integralitate.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.