Angajații STPT își primesc salariile restante. Anunțul făcut de primarul Robu

Angajații STPT își primesc salariile restante. Anunțul făcut de primarul Robu

0
DISTRIBUIȚI

Toți cei aproape o mie de angajați ai Societății de Transport Public a Timișoarei își vor primi salariile restante. Anunțul a fost făcut, în această dimineață, de Nicolae Robu, pe pagina sa de Facebook, unde s-a plâns din nou de dificultățile financiare ale primăriei.

“Societatea de Transport Public a Timișoarei (STPT) – pe drumul cel bun! Am aprobat ieri, 07.08.2018, suma de 6 milioane lei pentru STPT, astfel încât să se poată plăti salariile angajaților și obligațiile către ANAF la zi, așa cum am promis! Reamintesc, dificultățile financiare la STPT au apărut o dată cu pierderea unui proces cu ANAF pentru neplata unui TVA în valoare de 68 milioane lei -ați înțeles bine: 68 milioane lei!- de pe vremea administrației precedente! De atunci, lună de lună, eu trebuie să asigur 1.200.000 lei petru ANAF mai întâi -altminteri, STPT ar ajunge la faliment și toți angajații și-ar pierde locurile de muncă!- și abia apoi să virez banii pentru salarii și celelalte cheltuieli! O spun încă o dată: e o performanță managerială să reușești să duci cheltuieli neprevăzute de peste 60 milioane lei -20 milioane de la furtună, 25 milioane din cei 68 milioane TVA la STPT, 15 milioane certificate verzi în numele COLTERM-, în condițiile în care veniturile pe 2018 sunt cu peste 15 milioane lei mai mici ca în 2017 din cauza reducerii impozitului pe venit de la 16% la 10%, nicidecum ceva de blamat, cum înțeleg niște capete… grele! Dar, vom răzbi!”, a scris Nicolae Robu, pe rețeaua de socializare.

Primarul Timișoarei a mai ținut să precizeze că vor fi suplimentate autobuzele de pe linia 33, dar și că până la sfârșitul anului vom avea 30 de tramvaie Armonia.

“Și în curând, de exemplu, calitatea serviciilor de transport public va fi și ea mai bună -garantez eu asta!-, de exemplu, pe linia 33, vom avea nu 3 autobuze, cum am avut multă vreme, ci 6! Pentru că cetățenii Timișoarei merită și se poate! P.S.


Apropo de frumoasele și confortabilele tramvaie Armonia: acum două luni, erau 6 pe traseu. Acum sunt 17! Și vom ajunge, spre sfârșitul anului, să avem 30! Evident, pe măsură ce introducem Armonii, retragem tramvaiele vechi, total depășite din toate punctele de vedere”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.