Centrul Banatului, ignorat de turişti. Unde preferă să meargă excursioniştii

Centrul Banatului, ignorat de turişti. Unde preferă să meargă excursioniştii

2
DISTRIBUIȚI

Timişul nu reuşeşte să atragă turişti. O confirmă cifrele statistice oficiale, potrivit cărora nici 200.000 de oameni nu au fost interesaţi să viziteze judeţul, în prima jumătate a anului.


În aceste condiţii, nici nu este de mirare că porţile infocentrelor turistice stau mai tot timpul închise.

Potrivit Direcţiei Regionale de Statistică Timiş, în prima jumătate a acestui an, 178.862 de turişti au descoperit Timişul. Astfel, Centrul Banatului, cel mai întins judeţ al ţării, din punct de vedere teritorial, nu este în topul naţional al judeţelor atractive pentru turişti.

Cifrele arată că Braşovul a fost căutat de 594.200 de turişti, Clujul – de 289.800 de vizitatori şi Constanţa – de 289.100. Campion naţional în atragerea de vizitatori este Bucureştiul: 991.400, aproape jumătate din numărul total de turişti din România, au ales Capitala, pentru un sejur.

Tot datele Direcţiei de Statistică indică faptul că în primele şase luni ale lui 2018, în Timiş au fost rezervate 260.673 de nopţi de cazare, unităţile preferate fiind hotelurile şi pensiunile turistice. Mai mult de jumătate, 122.031 de turişti au fost români, iar străini au fost doar 56.831.

 

 

 

2 COMENTARII

  1. De unde vreti sa vina turistii? De la Munchen si Frankfurt? Singurele legaturi ale Timisoarei pe rute aeriene non low-cost?
    Dati drumul la legaturi din toata Europa, aduceti LOT, Turkish Airlines, extindeti legaturile Tarom (se intampla acum timid cu Paris si Chisinau..)
    Faceti o sala de concerte ca lumea, un stadion, o arena, evenimente care sa atraga.
    Plimbari pe Bega (nu va simtiti jenati cu barcile Decebal si compania, cum arata de auster, chiar nu se puteau lua niste ambarcatiuni de secolul 21?)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.