A început sesiunea de toamnă a BAC-ului

A început sesiunea de toamnă a BAC-ului

0
DISTRIBUIȚI

Astăzi începe sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. Inspectoratul Școlar Timiș informează că, în total, în sesiunea august – septembrie s-au înscris din județul nostru 1.508 candidați. Dintre aceștia, 928 provin din promoția 2017 – 2018, iar restul din promoțiile anterioare. De asemenea, 1.428 dintre candidați au terminat liceul la zi, 49 la Seral și 31 la frecvență redusă.

Sesiunea a doua a BAC-ului începe cu probele scrise, programate după următorul calendar: astăzi – Limba şi literatura română, marți – Limba şi literatura maternă, miercuri – proba obligatorie a profilului și joi – proba la alegere a profilului şi specializării.

Candidaţii au acces în centrele de examen, la probele scrise, de la ora 7:30 până la 8:30 şi au la dispoziţie, pentru redactarea lucrării, trei ore, de la momentul primirii subiectelor.

Proba orală la limba română se desfășoară în zilele de 24 și 27 august și este urmată de proba orală la limba maternă în 28 august.


Evaluarea competenţelor digitale are loc în intervalul 29 – 30 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională este programată în zilele de 30 și 31 august.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru 1 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 6 septembrie.

Nota minimă de promovare pentru fiecare disciplină este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6.

Rata de promovabilitate în județul Timiș, după afișarea rezultatelor obținute de candidați la finalul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat din acest an, a fost de aproape 67%.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.