Concerte între zidurile Castelului Corvinilor, la Stradivarius Music Nights

Concerte între zidurile Castelului Corvinilor, la Stradivarius Music Nights

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a doua ediţie a festivalului „Stradivarius Music Nights by the Castle” se desfăşoară la castelul Corvinilor din Hunedoara între 27 şi 29 august şi îi are ca invitaţi permanenţi pe Răzvan Stoica, alături de vioara sa Stradivarius „The Queen”, pe pianista Andreea Stoica şi orchestra de cameră „Kamerata Stradivarius”.

Violonistul Răzvan Stoica, apreciat deopotrivă în Europa, Asia şi S.U.A., a fost, recent, protagonistul filmului artistic-documentar „Strad Style” şi totodată compozitorul coloanei sonore – film care a dobândit mai multe premii – este invitatul unor orchestre de prestigiu din Olanda, Germania, Spania, Italia sau Franţa şi susţine concerte cu dirijori de renume, iar vioara pe care o deţine a aparţinut unuia dintre cei mai mari admiratori ai lui Paganini, în timp ce Andreea Stoica a debutat la numai cinci ani pe scena Ateneului Român alături de orchestra „Filarmonica”, interpretând concerte de Mozart.

A colaborat, la rândul ei, cu numeroase orchestre din Europa, Asia şi SUA şi a adunat, de-a lungul timpului, numeroase premii şi critici laudative pentru tehnica sa impecabilă şi interpretarea perfect adaptată fiecărui stil componistic al unui repertoriu extrem de divers.


În anul 2010, Răzvan Stoica a pus bazele „Kameratei Stradivarius”, orchestra de cameră care a atras atenţia publicului încă de la primele apariţii, datorită sunetului special al instrumentelor care au aproape aceeaşi vârstă cu cea a viorii Stradivarius „The Queen”.

Programul serii de 27 august include Concertul dublu pentru vioară, pian şi orchestră de F. Mendelssohn dar şi piese de virtuozitate precum Preludiu şi Allegro de F. Kreisler, cu soliştii Andreea şi Răzvan Stoica şi „Kamerata Stradivarius”.

În seara următoare, cunoscutul pianist Marian Petrescu, semnatar al mai multor CD-uri care au adunat premii importante şi singurul român deţinător al unui premiu Grammy, revine pe scena românească cu un recital de jazz clasic, precum şi multe alte surprize şi amintiri.

Violonista Natasa Gurjic din Olanda va fi invitata specială a ultimei seri de festival şi va interpreta cu vioara Guarnieri del Gelsu, împreună cu Răzvan Stoica, binecunoscutul concert pentru două viori şi orchestră de J. S. Bach. Programul va include şi Suita pentru vioară şi orchestră de J. Sibelius şi alte lucrări în premieră, compuse special pentru „Kamerata Stradivarius” şi soliştii ei.

Concertele încep la ora 20:30, iar biletele se pot procura de la agenţia Teatrului de Vară Deva şi Centrul de promovare turistică Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.