Decanul Facultăţii de Calculatoare de la Universitatea Politehnica Timişoara a devenit membru...

Decanul Facultăţii de Calculatoare de la Universitatea Politehnica Timişoara a devenit membru corespondent al Academiei Române

1
DISTRIBUIȚI

Unul dintre profesorii Universităţii Politehnica Timișoara a fost ales membru corespondent al Academiei Române. Radu-Emil Precup, decanul Facultății de Automatică și Calculatoare va reprezenta mediul universitar în cadrul celui mai înalt mediu academic din România, Secția de Știința și Tehnologia Informației.

Prin lege și statut, Academia Română poate avea maximum 181 de membri titulari și corespondenți și 135 de membri de onoare, din care cel mult 40 din țară, care activează în cadrul a 14 secții științifice: filologie și literatură; istorie și arheologie; matematică; fizică; biologie; chimie; geologie; științe tehnice; științe agronomice și silvice; medicină; științe economice, juridice și sociologie; filosofie, teologie, psihologie și pedagogie; arte, arhitectură și audiovizual; știința și tehnologia informației.

Profesorul Radu-Emil Precup, decanul Facultății de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Politehnica Timișoara este unul dintre specialiștii recunoscuți la nivel mondial.

În 2015, Precup a fost desemnat cel mai bun din lume în domeniul automaticii.


Mai mult, rezultatele obținute de el și de echipa sa au dus și Universitatea Politehnica Timișoara pe locul I în clasamentul Scopus.

Tot în 2015, Universitatea Politehnica Timișoara i-a acordat profesorului Radu-Emil Precup Premiul Excelenței în Cercetare, pentru activitatea de cercetare avansată. Din 2018, Precup este și membru corespondent al Academiei de Științe Tehnice din România, Secția de Știința și Tehnologia Informației.

Radu-Emil Precup se ocupă cu studiul și reabilitarea unor structuri și echipamente capabile să asigure conducerea sistemelor fără intervenție umană. Echipa pe care o conduce a publicat, în perioada 2010 – 2014, 122 de articole în domeniul automaticii, pe ramura controllers, control și tuning, iar scrierile ei au fost citate în alte aproximativ 500 de lucrări din întreaga lume.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.