Studenţia, mană cerească pentru proprietarii de apartamente din Timişoara

Studenţia, mană cerească pentru proprietarii de apartamente din Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Chirii tot mai mari în Timişoara, în debutul noului an universitar. Cum părinţii, sponsori pentru copiii lor, sunt dispuşi să plătească oricât pentru o studenţie confortabilă, proprietarii apartamentelor disponibile închirierii pot urca preţurile cât pot de mult, în această perioadă.

Aşa se face că o garsonieră în Complexul Studenţesc, de exemplu, a ajuns să fie închiriată cu până la 190 de euro.

Potrivit Imobiliare.ro, la jumătatea lui 2018, chiriile medii solicitate pentru apartamentele vechi, cu una, două și trei camere, sunt, de cele mai multe ori, vizibil mai mari comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cele mai semnificative creșteri anuale au fost consemnate, de departe, în Cluj-Napoca, peste Capitală în ceea ce privește nivelul mediu al chiriilor.

Pe de altă parte, în București, variațiile de preț au fost mai temperate, chiriile locuințelor cu două și trei camere fiind similare cu cele din 2017.

Timișoara urmează trendul naţional. Aici, închirierea lunară a unei garsoniere a ajuns, în vara lui 2018, la 185-190 de euro, în creștere de la 171 de euro/lună, în urmă cu 12 luni.

În Complexul Studențesc, o locuință cu o singură cameră, de 17 metri pătrați utili este listată pe portal la 125 de euro/lună.

În momentul de față, în Timişoara, două camere pot fi închiriate, în medie, cu 300 de euro/lună, față de 278 de euro/lună – anul trecut.


Însă, în zona Sinaia, un apartament de 50 mp, situat în vilă, costă 250 de euro/lună.

Cei care închiriază trei camere cer 360 de euro/lună, față de 327 de euro/lună în 2016. În Calea Girocului, însă, o locuinţă de 70 de metri pătrați poate fi închiriată cu 320 de euro/lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.